Battlefield 3 is de laatst uitgekomen game in de Battlefield franchise, maar dat gaat niet lang meer zo zijn, want Battlefield 4 staat alweer gepland voor eind dit jaar.

Wat bij menig gamer in Battlefield 3 ietwat tegenviel, was dat niet elk gebouw neer te halen was tot aan de grond. Gelukkig gaat Battlefield 4 daar verandering in brengen. Met nieuwe consoles en dus krachtigere hardware kan DICE het zich niet meer veroorloven om slechts enkele gebouwen tot het laatste kiezelsteentje kapot te kunnen laten maken. Aleskander Grondal (producer van BF4) wist dit aan te geven wanneer hem gevraagd werd hoe het zat met het stuk schieten van gebouwen in Battlefield 4.

Ook wist hij er nog aan toe te voegen dat we het kunnen vergelijken met wat we al kennen van Bad Company 2. Waarschijnlijk zullen niet alle gebouwen neer te halen zijn, maar in ieder geval al een stuk meer dan in Battlefield 3.

I think Bad Company had a better level of destruction than Battlefield 3 and we are the first to admit that. Battlefield 3 didn’t necessarily deliver what we wanted it to be on the destruction level so we’re upping that.