Nu de release van de PlayStation 4 dichterbij komt zal de focus rondom de PlayStation 3 van hardcore games veranderen naar meer casual games met als doel jongere gamers en families aanspreken. De eerste inzet is inmiddels gedaan en dat is het uitbrengen van de Wonderbook en de komende jaren zullen meer van dit soort kindvriendelijke games op de PlayStation 3 gaan verschijnen.

Met een jongere doelgroep in het vooruitzicht speelt de accessoire producent 4Gamers hier handig op in door met een speciale controller te komen die specifiek bedoeld is voor kinderen. Deze zogenaamde KidzPLAY controller ziet er anders uit dan de gebruikelijk PlayStation 3 controller en bevatten ingebouwde features die handig zijn voor jongere gamers.

Verder is ook de vorm anders dan gebruikelijk wat te maken heeft met de kleinere handen van de jongere gamers en hiermee kunnen zij ook alle knoppen gemakkelijk bereiken. De controller zal dit najaar in de winkels liggen, de prijs is op moment van schrijven nog niet bekend.