De allereerste Warhammer MMO in het Warhammer 40,000 universum is aangekondigd en op dit moment in ontwikkeling bij Behaviour Interactive, die eerst de rechten hebben verkregen om überhaupt een Warhammer MMO te mogen maken.

De game draagt de naam Warhammer 40,000: Eternal Crusade en het is een “over-the shoulder”  (denk aan een third person game, alleen dan met in plaats van camerastandpunt in het midden een stukje meer naar rechts of links) shooter met brute mêlee combat. Als de combat ook maar iets lijkt op de bloederige kettingzaag kills van Warhammer 40,000: Space Marine zijn wij alvast tevreden. Het speelt zich af op een verwoeste planeet doortrokken van strijd en oorlog, jij en je vrienden proberen hier al vechtend te overleven.

Spelers kiezen één van de verschillende facties – Space Marines, Eldar, Orks en Chaos – en passen in de tijd erna hun characters aan onder andere met de items die je vrijspeelt. Het zal ook mogelijk zijn om in Rhinos, Battlewagons en andere voertuigen het gevecht aan te gaan in ‘doorgaans uitdagende content’, waarvan het doel is om variatie in het spel te houden gedurende de looptijd van de MMO.

Bekijk één van de eerste vrijgegeven afbeeldingen hierboven. De game komt uit voor de Xbox One, PlayStation 4 en de PC tegen het einde van 2015.