Warhammer 40K: Eternal Crusade MMO aangekondigd

De allereerste Warhammer MMO in het Warhammer 40,000 universum is aangekondigd en op dit moment in ontwikkeling bij Behaviour Interactive, die eerst de rechten hebben verkregen om überhaupt een Warhammer MMO te mogen maken.

De game draagt de naam Warhammer 40,000: Eternal Crusade en het is een “over-the shoulder”  (denk aan een third person game, alleen dan met in plaats van camerastandpunt in het midden een stukje meer naar rechts of links) shooter met brute mêlee combat. Als de combat ook maar iets lijkt op de bloederige kettingzaag kills van Warhammer 40,000: Space Marine zijn wij alvast tevreden. Het speelt zich af op een verwoeste planeet doortrokken van strijd en oorlog, jij en je vrienden proberen hier al vechtend te overleven.

Spelers kiezen één van de verschillende facties – Space Marines, Eldar, Orks en Chaos – en passen in de tijd erna hun characters aan onder andere met de items die je vrijspeelt. Het zal ook mogelijk zijn om in Rhinos, Battlewagons en andere voertuigen het gevecht aan te gaan in ‘doorgaans uitdagende content’, waarvan het doel is om variatie in het spel te houden gedurende de looptijd van de MMO.

Bekijk één van de eerste vrijgegeven afbeeldingen hierboven. De game komt uit voor de Xbox One, PlayStation 4 en de PC tegen het einde van 2015.

 1. Anoniem -   
  Naam…'s avatar

  No..just no. waarom maken ze zulke games. De vorige game was zo bagger.

  Zitten we serieus op dit te wachten?

 2.    1541 XP
  Redrum83's avatar

  @Naam…:

  wie is we?.

  OT: nog noooooit warhammer game gespeeld. Denk dat daar geen verandering in gaat komen….

  maar je weet maar nooit heh.

 3.    1860 XP
  elazzja's avatar

  @Naam…: De vorige game was gewoon een redelijk goede FPS in het Warhammer universum. Ik neem aan dat je het over die game hebt?? Ik vond die nog geslaagd alhoewel het beter kon natuurlijk.

  In de meeste gamewerelden kunnen er perfect mmo’s van gemaakt worden. De vraag is echter hoe content en ondersteuning zal zijn en of het zich kan onderscheiden van reeds succesvolle MMO’s zoals LOTRO, WoW, DC Universe Online etc.

 4.    530 XP
  Wintermute's avatar

  Warhammer heeft een rijke geschiedenis en vele interessante volkeren/rassen/whatnots waar je leuke dingen mee kan doen.
  Dus een MMO kan best en zo erg was die laatste game niet, zaten leuke dingen in.
  Zowieso, MMO’s naar de PS4 vind ik een goeie zet.

 5.    1439 XP
  VinnieWalker's avatar

  @Wintermute:
  Klopt, ik heb jaren geleden nog een tijdje turn-based Warhammer 40K gespeeld met Chaos Space Marines. Ik was te jong om iets van de fictie er achter te begrijpen, maar het is een uitgebreide fictieve wereld.

  Zelf zal ik deze game waarschijnlijk niet spelen, mocht ik ooit nog eens een MMO gaan spelen dan wordt dat waarschijnlijk The Elder Scrolls: Online en dan casual in plaats van hardcore raiden.