Tactische tower defense fanaten die in het bezit zijn van een PS Vita mogen zich gelukkig prijzen, want er is een ‘nieuwe’ game aangekondigd in het genre uit een welbekende spellenreeks. Ook al is Q-games de eigenlijke studio achter de befaamde PixelJunk franchise, is het Double Eleven (de ontwikkelaar van de LittleBigPlanet adaptie voor de PlayStation Vita en het iets recentere Limbo) die deze uitgebreidere versie genaamd PixelJunk Monsters Ultimate HD op zich neemt. Met deze port moet het dus ook wel goed komen, als we zo een blik op hun geschiedenis werpen.

Monsters Ultimate HD heeft meer dan 30 uur aan gameplay verspreid over het verhaal en de ‘challenge levels’, aldus Double Eleven’s COO Mark South. Alle graphics zijn remastered voor het OLED scherm van de PS Vita en touchscreen opties zijn ook gelijk maar toegevoegd.

‘Monsters Ultimate HD has more than 30 hours of gameplay set across story and challenge levels. All of the graphics have been remastered for the PS Vita’s high-resolution screen, and we added touchscreen input to provide more control of Tikiman.’

Ultimate HD zal ook de zogenoemde Encore uitbreiding bevatten alsook extra torens, vijanden en levels die je eerder heb kunnen zien in de PSP versie. Een releasedatum is nog niet bekend, maar we houden je op de hoogte van enige veranderingen op dat front.