In tegenstelling tot de Xbox One is het bij de PlayStation 4 geen vereiste om een camera bij de console te gebruiken. Sterker nog, de camera wordt niet standaard geleverd bij de aanschaf van de console. Op basis van bronnen van IGN blijkt nu echter dat Sony er bewust voor heeft gekozen om de camera niet te bundelen bij de PlayStation 4, want zo konden ze een lager prijspunt behalen.

Inmiddels weten we dat de Xbox One $499 kost en de PlayStation 4 $399. Bij de PlayStation 4 zou de prijs inclusief een camera ruwweg $100 hoger liggen, waardoor de console net zo duur is als de Xbox One. Sony zou dit voor de bekendmaking van de prijs wel aan retailers hebben doorgegeven, maar dit zonder hier een prijs bij te vermelden om zo te voorkomen dat Microsoft op de hoogte zou geraken van de prijsstelling van de PlayStation 4.

De PlayStation 4 mag dan goedkoper zijn en de camera is weliswaar optioneel, maar uiteindelijk zul je als je voor het complete pakket gaat toch een beetje qua kosten richting de basisprijs van de Xbox One gaan. Daarbij komt ook dat de LED Move tracker van de DualShock 4 zonder PlayStation 4 camera zo goed als nutteloos is.