BioShock Infinite was fenomenaal. Nee, BioShock Infinite was Geniaal – mét een hoofdletter. Twee understatements van jewelste, maar af en toe schieten woorden nu eenmaal tekort. Als groot fan van het laatste geesteskind van Ken Levine en zijn studio Irrational Games kan ik dan ook niet wachten op de eerste waardige uitbreiding.

Levine is altijd zeer open op Twitter en heeft daar nu laten weten dat we nog wel even zullen moeten wachten op de DLC. Het ziet ernaar uit dat de ontwikkeling van DLC, zoals het hoort, pas na het uitbrengen van de oorspronkelijke game is begonnen. En iets goeds in mekaar steken kost tijd, aldus Levine. Een waarheid als een koe.

Als je het mij vraagt is het een goede zaak dat Levine en zijn mannen het rustig aan doen. Met Infinite nam de ontwikkelaar ook zijn tijd en dat wierp zeker zijn vruchten af. Wie niet kan wachten kan alvast het Columbia’s Finest pakket downloaden, dat bestaat uit extra wapens en perks die voorheen enkel via de Special Edition verkrijgbaar waren.

Het speculeren over de exacte inhoud van de eerste volwaardige uitbreiding op BioShock Infinite gaat ondertussen onverstoorbaar verder. Her en der op het wereldwijde web vind je geruchten over een nieuwe metgezel, wat logischerwijs zou wijzen op een gloednieuw personage in de hoofdrol. We kunnen alleen maar hopen…