Dit bericht bevat spoilers dus als je The Last of Us nog niet hebt uitgespeeld, lees dan niet verder.

Naughty Dog heeft met The Last of Us een gloednieuw IP neergezet en iedereen die de game heeft uitgespeeld zal het ongetwijfeld met me eens zijn dat het naar meer smaakte. Een veelgestelde vraag aan de ontwikkelaar is dan ook of er ooit een vervolg gaat komen, maar echt concreet was Naughty Dog tot dusver niet.

Inmiddels zijn ze wat duidelijker geworden in hun antwoord en waar het op neerkomt is dat het hun niet echt uitmaakt. Met The Last of Us hebben ze het verhaal van Joel en Ellie kunnen vertellen en met het einde van de game kwam er ook een einde aan het verhaal dat Naughty Dog wilde vertellen.

Sluit dit een nieuw deel uit? Nee, dat niet per se. Wel is het verhaal rondom een oplossing voor de infectie zoeken gezamenlijk met de fireflies afgerond, dus daar zal een eventueel nieuw deel niet op verder gaan zo stelde Neil Druckmann van Naughty Dog.

“I said this journey for Joel and Ellie is complete. In a spoiler sense, I was referring to the journey with the Fireflies and what they’re after with the cure and all that.”

“We’re not continuing that.”

De wereld is rijp voor meer verhalen, zo gaf Druckmann enige tijd terug op het PlayStation Blog aan, maar het hoe en wat is iets wat nog afwachten is. Zo zijn er mensen bij Naughty Dog die de personages graag zien terugkomen, maar de enige manier waarop ze dat zullen doen als het iets nieuws is en het betekenisvol is om te vertellen.

“but as far as the journey Joel and Ellie goes it ends with this game. We were very conscious that we didn’t want to leave this story dangling. If we never do a sequel we’re okay with it, because we told the story we needed to tell.”

“But as far as whether we come back to Joel and Ellie or not, or whether we come back to the world or not, that’s all up in the air. I can tell you there are people in the studio that would love to come back to these characters, but the only way we would do it would be if we had something new, something meaningful to say. Because the last thing we would want to do is repeat ourselves.”

Kortom, een nieuw deel kan er komen, maar die zal om iets anders draaien ongeacht hierbij gebruik gemaakt wordt van het huidige duo. Als we zo tussen de regels doorlezen maakt het Naughty Dog niet echt uit en is het ogenschijnlijk meer een beslissing van Sony. Sony kan immers aangeven of Naughty Dog een nieuw deel moet gaan maken.

Wat jij? Moeten ze het bij deze game houden of wil je echt heel graag meer The Last of Us?