Hulu, Netflix, CBS en meer op je PlayStation 3 (in Nederland)

http://www.psx-sense.nl/plaatjes/img_4af82edc00408.jpg

Dit is ongetwijfeld één van de meest handige specials die ik ooit geschreven heb, ik ga je namelijk uitleggen hoe je de nieuwste afleveringen van de meest populaire Amerikaanse TV-series kunt gaan bekijken, op je PS3, op je HD-TV, gewoon het hele plaatje. Denk aan Family Guy, CSI, Office US, As the World Turns, NCIS, Modern Family gewoon alles wat je ook maar wilt. Ik ga de wereld voor je openen richting de Amerikaanse versie van ons lullige Uitzending Gemist, en geloof me, dat wil je. Ga er alleen wel even voor zitten, want het kan zijn dat je wat heavy stuff tegenkomt die je meer dan één keer moet lezen om te kunnen begrijpen. Dus, ik zou zeggen, pak jezelf een pilsje en een beste bak chips en tover je PS3 om tot een media monster.

Benodigdheden

– Een PS3
– Een vrij krachtige PC of laptop (geen Mac)
– Een goed werkend netwerk

Kosten

– Een hoop zweet
– $39,99 voor PlayOn
– $25,00 voor een Dynamic /Shared IP VPN Hosting (één jaar geldig)

Inleiding

In Amerika heeft men een aantal online services die bij ons waarschijnlijk de komende 2/3 jaar het daglicht niet zullen gaan zien. Zo hebben ze er bijvoorbeeld Hulu.com, Hulu is een service die van bijna alle bekende omroepen online streams aanbiedt van bekende TV-programma’s. Er is alleen een groot nadeel aan Hulu en dat is dat het alleen voor de Verenigde Staten is. Vanwege juridische redenen mag men de content hier in Nederland niet beschikbaar stellen. Dit is onder andere omdat omroepen zoals SBS Broadcasting deze rechten koopt en het vervolgens uitzendt. En als iedereen het online al lekker kan kijken, dan kijkt er natuurlijk niemand meer naar SBS6, Net5 of Veronica. Maar daar nemen wij natuurlijk geen genoegen mee en dus gaan we je uitleggen hoe jij ook van al dit moois kunt gaan genieten.

http://www.psx-sense.nl/plaatjes/img_4af884459f386.jpg

VPN aanschaffen

We gaan hier niet uitgebreid op de technologie van de Virtual Private Network (VPN) in, maar vatten het even beknopt samen. Een VPN is wat er voor gaat zorgen dat Hulu, en alle andere services, gaan denken dat jij uit Amerika komt. VPN kun je zien als een soort proxy, alleen dan veel uitgebreider. Een VPN is alleen helaas niet gratis en daarom is het een vereiste dat je er eentje aanschaft. De website waar je dit het goedkoopste en beste kunt doen is Sh3lls.net. Via deze pagina kun je er een order aanmaken, betalen is mogelijk met vele betaalopties waaronder PayPal.

aaa

Kies op de orderpage voor de Dynamic/Shared

ab

Nu kies je voor de semi-annually optie en vul je jou besloten gebruikersnaam en wachtwoord voor de VPN-server in. Klik vervolgens op

Als je dit hebt gedaan krijg je enkele bevestigingen via de email, het duurt ongeveer een halve tot een hele werkdag tot je VPN klaar is. Je krijgt dan een mailtje met jou gegevens.

Je PC of laptop VPN-klaar maken

Na verloop van tijd ontvang je een mailtje met je VPN-gegevens, deze gaan we invoeren op je PC of laptop (geen Mac!). Zelf gebruik ik Windows 7 dus die neem ik ook meteen mee als voorbeeld, op XP en Vista is het natuurlijk ook mogelijk, en de werkwijze is ongeveer hetzelfde. Mocht je er met XP of Vista niet uitkomen kun je altijd even Googelen. Maar aangezien Windows 7 het meest recente besturingssysteem is van Microsoft, gebruiken we die.

a

Open allereerst je Network Sharing Center. En kies voor de bovenstaande optie.

zzaz

Nadat je hier op geklikt hebt opent zich er een venster Hierop zie je enkele opties, kies voor

aaa

Vervolgens vul je de server in waarnaar toe je gaat verbinden (beschreven in je mail van Sh3lls.net) en de naam die je hem wilt geven. Qua vinkjes neem je verder het bovenstaande over. In mijn geval was de VPN-server

Nu wordt er om je gebruikersnaam en wachtwoord gevraagd. Deze staan ook weer in het mailtje van Sh3lls.net, vul die hier in en klik op Remember password.

Nu wordt er om je gebruikersnaam en wachtwoord gevraagd. Deze staan ook weer in het mailtje van Sh3lls.net, vul die hier in en klik op 'Remember password'.

Nu gaan we vanuit het Network and Sharing connection de optie Connect to a Network kiezen, vervolgens verschijnt er linksonder in beeld een pop-up waar je jou VPN-verbinding ziet staan. Dubbelklik hier op en je ziet het bovenstaande scherm. Druk nu op Connect.

Nu gaan we vanuit het Network and Sharing connection de optie 'Connect to a Network' kiezen, vervolgens verschijnt er linksonder in beeld een pop-up waar je jou VPN-verbinding ziet staan. Dubbelklik hier op en je ziet het bovenstaande scherm. Druk nu op 'Connect'.

Nu wordt er verbinding gelegd met de VPN-server van Sh3lls.net en krijg je toegang tot de VPN. Als je een foutmelding krijgt dan kan het zijn dat je wat verkeerds hebt gedaan, loop dan alle stappen nog even bij langs. Mocht het echt niet werken en krijg je bijvoorbeeld de melding dat je gegevens verkeerd zijn ingevuld, neem dan contact op met Sh3lls.net.

De VPN testen

Je bent inmiddels al een heel eind op weg, je hebt namelijk zojuist je PC of laptop geregistreerd op een VPN-netwerk in Amerika. Natuurlijk moeten we er zeker van zijn dat de VPN goed werkt, open daarom je browser en surf naar www.ip2location.com. Als het goed is krijg je dan zoiets te zien:

Als er een Amerikaanse vlag zichtbaar is ben je geslaagd.

Als er een Amerikaanse vlag zichtbaar is ben je geslaagd.

Je kunt nu al op je PC genieten van de websites Hulu.com en al die andere fratsen, maar het gaat er natuurlijk om dat we het op de PlayStation 3 krijgen.

PlayOn

Nu kunnen we al deze services wel met de PC of laptop benaderen, maar daar gaan we niet voor (oké, beetje dan). We zijn natuurlijk een PS3-site en we gaan je hier dan ook niet in de steek laten, we gaan je ook nog helpen om al dit moois op je PS3 te krijgen. Wat je gaat downloaden is een tooltje genaamd PlayOn. Dit is Digitale Media Server die werkt via het DLNA-protocol. Het nadeel ervan is alleen dat het geld kost (maar liefst $39,-), maar er is gelukkig een 14-day free trial. En laten we eerlijk zijn, er leiden natuurlijk meer wegen naar Rome, maar dat is je eigen verantwoordelijkheid.

De PlayOn tool

De PlayOn tool

Deze tool downloaden kun je doen via deze link. Installeer het programma door de aanwijzingen op je scherm te volgen. Nadat je dit gedaan hebt moet je de tool natuurlijk opstarten. Je krijgt dan zoiets te zien zoals bovenstaand plaatje. Het enige wat je nu nog rust is naar je PlayStation 3 gaan en de mediaserver aan te klikken van PlayOn. Wat je vervolgens krijgt heeft de fabrikant van het programma zelf heel mooi samengevat in een video, deze kun je hieronder bekijken en hier valt eigenlijk weinig aan toe te voegen.

Slot

Ik hoop dat je wat gehad hebt aan deze special het is namelijk toch wel iets waar ik persoonlijk zelf dagelijks gebruik van maak. Let er wel op dat dit meer bestemd is voor degene die gewoon meer uit zijn PlayStation 3 wilt halen en dus niet de casual-gamer. Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben laat het dan gerust hieronder in de comments weten, we staan klaar om je te helpen. Vertel ook even je ervaringen met dingen zoals Amazon VOD en Netflix.

F.A.Q

Mijn VPN zorgt ervoor dat het internetten heel traag gaat, hoe kan dit?
Wanneer het heel druk is op de VPN-server kan het weleens gebeuren dat je lijn af en toe een beetje geknepen wordt. Meestal is dit maar voor korte duur, houdt er echter wel rekening mee dat je natuurlijk altijd wat snelheid inlevert. Dit omdat je verkeer eerst langs de VPN-server moet en vervolgens naar jou. Mijn internet verbinding is 10Mbit en wanneer ik de VPN aanzet blijft er ongeveer 6Mbit over, reken dus wel wat je aardig wat inlevert, maar 6Mbit is natuurlijk nog dik te doen.

Mijn PS3 vindt PlayOn niet, hoe kan dit?
Hoogstwaarschijnlijk heb je je netwerk niet helemaal op orde, probeer eens een PS3 Media Server, en kijk of die je PS3 wel vindt. Zo niet, dan kan het zijn dat je mediaservers op de PS3 uitgeschakeld hebt of dat er iets mis is met je netwerk, firewalls o.i.d.

22 reacties

 1.    3762 XP
  vinnie1234's avatar

  Maar probleem is dat het alsnog geld kost:(

  Verder leuke special 🙂

 2. crew Redacteur -    1887 XP
  GlobalSoldier's avatar

  @24.132.55.72 (Niet geregistreerd): Vergeet niet wat je ervoor terugkrijgt he, en dat t in $ is dus je komt nog best goedkoop uit:P

 3.    35 XP
  ProGunNL's avatar

  dus 1x 40$(26.67€) + 25$(16.66€) per jaar of zit ik er naast?

 4. crew Management -    4913 XP
  M4GN3T's avatar

  @ProGunNL: Nope, correct. PlayOn tool koop je 1x, en de VPN moet je per jaar betalen.

 5.    3762 XP
  vinnie1234's avatar

  Is er geen gratis versie van bijde?!
  Of voor de internetter onder ons dan? Of niet mogelijk?
  Trail versie maby?

 6.    515 XP
  Dead-M's avatar

  cool story bro, wat een lap tekst xd
  Ik ga nu ff lezen 😛

  EDIT: Zo, dat is echt een zeer duidelijke en handige special. Als ik plots niet meer tegenkan dat Bones en House steeds zo tergend laat worden uitgezonden, kan ik dit altijd gebruiken :D.
  Echt een goede tutorial.

 7.    108 XP
  Mitchel's avatar

  “Een vrij krachtige PC of laptop (geen Mac)”

  Linux wel? 😛 Linux is krachtiger dan Windows als het om servers gaat. 😉

 8. crew Management -    4913 XP
  M4GN3T's avatar

  @Mitchel: ‘Kracht’ is meestal begrip waarmee je doelt op de hardware en niet het OS. En nee, PlayOn is ook niet beschikbaar voor Linux dus Linux zal ook niet gaan werken.

 9.    3422 XP
  sjoerdgames4's avatar

  @vinnie1234: Een VPN kan je niet gratis krijgen. PlayOn daarentegen wel (voor 14 dagen, zie de special). 😉

 10.    335 XP
  abrain's avatar

  Ehm, dit is wel heel erg vet! morgen is even goed in verdiepen.
  Thanks.

 11.    21 XP
  jaqb's avatar

  AOLDesktop heeft een gratis US VPN…net snel genoeg voor hulu

 12. Anoniem -   
  195.241.219.108 (Niet geregistreerd)'s avatar

  Bedankt ga ik eens proberen kost geld maar al die series die je dan kan kijken zonder al die zooi te downloaden scheeld een hoop gezoek.

 13. Anoniem -   
  193.190.253.146 (Niet geregistreerd)'s avatar

  Sorry, maar dit is niet de beste manier om kwaliteit op je tv te krijgen

  1) het kost veel geld
  2) VPN etc is omslachtig imo
  3) Hulu etc zijn gebasseerd op streaming, wat dus resulteert in slechte beeldkwaliteit en haperingen

  Mijn oplossing:
  1) Download µtorrent (google zoeken)
  2) Haal series en films af via torrentwebsites zoals isohunt.com
  3) Download Tversity (mediaserver die kan transcoden, zoek google)
  4) volg deze gids: http://www.9lives.be/forum/9858528-post222.html
  5) Snel, en volledig gratis

  Ik kijk nu al 2 jaar films en series komende van mn pc via de ps3, lekker in de luie zetel. 🙂

 14.    488 XP
  tigertijger's avatar

  uhm ik heb een gratis systeem gevonden voor amerikaans ip adress het heet hotspot shield launch daar kijk ik door altijd naar hulu ik gebruikte vuze eerst om media te streamen naar mijn ps3 maar dat zuigt dus ik zal dit programma wel is uit proberen 😀

 15.    33 XP
  BrenCis's avatar

  @193.190.253.146 (Niet geregistreerd):
  Dude, wat jij doet is ook omslachtig.
  Geef mij maar een lijst waar ik instant een film of serie kan kijken. Dan een lijst maken met stuff dat ik eerst moet zoeken en downloaden.
  tis maar hoe je het bekijkt maar dit is iig een optie. Nergens staat dat dit de beste manier is.

 16.    1386 XP
  Redd's avatar

  @BrenCis: Daar sluit ik me ook bij aan..

 17.    4204 XP
  afca-yuri's avatar

  Leuke special, maar ik haak eigenlijk af omdat je ervoor moet betalen.

 18.   
  Abati's avatar

  is er miss een mogelijkheid om series op hd kwaliteit te kunne bekijke zonder dat de kwaliteit verslechterd ?

 19.    384 XP
  Boydaamans's avatar

  heb playon gratis 🙂
  ff googelen 😀
  link:
  http://www.download3000.com/download-playon-count-reg-52969.html

 20.    84 XP
  LaRego's avatar

  @Boydaamans: Is dat niet gewoon 14 dagen gratis? Want dat staat er namelijk! De integratie van het programma is trouwens fantastisch met de online services (ivm PS3 Media Server bijvoorbeeld), maar desalniettemin krijg ik wel een data-error bij Hulu…

 21. Anoniem -   
  Niek's avatar

  Volgens mij zit Sh3lls.net in India….. is het wel vertrouwd om met creditcard te betalen? Hoe veilig / betrouwbaar is Sh3lls.net? Sites als Hulu blokkeren steeds meer IP’nrs (zoals bijv. HotSpot Shield)….. hoe groot is de kans als ik voor Sh3lls.net kies dat ook hun IP’nrs geblokkeerd worden?

 22. Anoniem -   
  Niek's avatar

  Oh ja, Semi Annually is half jaarlijks…… dus $25,- voor een half jaar, en niet 1 jaar zoals vermeld in bovenstaande special.