EA maakt veel verlies in Q2 en schrapt 1500 banen

Qua games maken en uitgeven doet Electronic Arts (EA) het over het algemeen erg goed. Op bijna elk gebied hebben ze wel een game en de verkopen blijven niet achter. De ene game is succesvoller dan de andere, maar dat is niet te zien in de cijfers van het bedrijf. EA heeft namelijk vandaag haar cijfers van het tweede kwartaal bekend gemaakt en deze zijn niet om vrolijk van te worden.

EA heeft namelijk over Q2 een verlies van ruim $ 391 miljoen geleden, wat een jaar eerder $ 310 miljoen was. Dit is dus een stijging van $ 81 miljoen verlies wat ze lijden. Maar dat is niet het enige waar ze verlies lijden, want de verkopen zijn ook gedaald. Tijdens dezelfde periode een jaar geleden waren de verkopen van hun games ruim $ 894 miljoen en in Q2 van dit jaar slechts $ 788 miljoen.

Het gaat financieel dus slecht met EA en dat heeft zijn consequenties gekregen. De uitgever gaat namelijk 1500 banen schappen, om het een en ander recht proberen te trekken. Zo zie je maar weer, succesvolle games zijn nog geen garantie voor een mooie winst. Lees hier het officiële rapport van EA’s Q2.

6 reacties

 1.    94 XP
  stook024's avatar

  oei dit kon wel eens consequenties hebben voor de volgende fifa release… als ze wellicht met een uitgekleed team toch weer een stap voorwaarts moeten maken.. Of ze houden dit team juist intact en focussen zich meer op de deze game dan ooit.. aangezien het de beste verkopende titel (eerste week) ooit is van EA. Kan twee kanten op dus..

 2.    35 XP
  eternity's avatar

  ik hoop dat ze niemand onstslaan van fifa ontsla maar lekker mensen voor nfs en nhl enzo straks blijft er volgend jaar alleen maar pro over:O

 3.    580 XP
  GVeyron's avatar

  Me pa die heeft vandaag ook ontslag gekregen :(. Echt klote voor EA

 4.    220 XP
  salberts93's avatar

  zeker allemaal verlies op NFS Shit

 5.    4204 XP
  afca-yuri's avatar

  Kut voor de werknemers, maar hopelijk gaat er niks van de kwaliteit van de games af (denk ook niet dat zal gebeuren, want dan worden de games minder verkocht dus nog meer verlies)

 6.    156 XP
  CypherThanatos's avatar

  zulke dingen gebeuren er als er veel mensen downloaden 😛