Qua games maken en uitgeven doet Electronic Arts (EA) het over het algemeen erg goed. Op bijna elk gebied hebben ze wel een game en de verkopen blijven niet achter. De ene game is succesvoller dan de andere, maar dat is niet te zien in de cijfers van het bedrijf. EA heeft namelijk vandaag haar cijfers van het tweede kwartaal bekend gemaakt en deze zijn niet om vrolijk van te worden.

EA heeft namelijk over Q2 een verlies van ruim $ 391 miljoen geleden, wat een jaar eerder $ 310 miljoen was. Dit is dus een stijging van $ 81 miljoen verlies wat ze lijden. Maar dat is niet het enige waar ze verlies lijden, want de verkopen zijn ook gedaald. Tijdens dezelfde periode een jaar geleden waren de verkopen van hun games ruim $ 894 miljoen en in Q2 van dit jaar slechts $ 788 miljoen.

Het gaat financieel dus slecht met EA en dat heeft zijn consequenties gekregen. De uitgever gaat namelijk 1500 banen schappen, om het een en ander recht proberen te trekken. Zo zie je maar weer, succesvolle games zijn nog geen garantie voor een mooie winst. Lees hier het officiële rapport van EA’s Q2.