Killzone: Shadow Fall is één van de games die veelvuldig gebruik maakt van het touchpad. Dit ondervonden we zelf tijdens onze hands-on sessie op de E3 en als we de game vergelijken met andere PlayStation 4 games lijkt deze shooter van Guerrilla Games één van de weinige op dit moment te zijn. Het besturen van de game ging al uitermate prima, ook met het gebruik van het touchpad, maar het kan zo zijn dat jij dit toch niet helemaal fijn vindt werken.

Het is dan ook goed om te horen dat de game je toestaat om de indeling van de knoppen te remappen. Hierdoor kun je de controller layout aanpassen naar wat jij denkt dat het beste speelt. Dit maakte Steven ter Heide bekend in een Q&A op de officiële Killzone website. Dat de game deze mogelijkheid bevat kunnen we alleen maar toejuichen hoewel we nog wel even een slag om de arm moeten houden met betrekking tot hoe ver dit gaat.

“It always takes experimentation and lots of testing to get this right, and we realize that even then it’s probably not the best layout for everyone. So we will provide options to change the layout. The new controller feels different in a couple of important areas, and we are taking advantage of the new features and feel. But if, for example, you don’t like to fire using the new outward curved triggers, you can change that.”