Sony zet flink in op indie ontwikkelaars en doordat ze zelf hun games kunnen publiceren op het PlayStation Network is er een flinke toename aan nieuwe games. Binnenkort komt er weer een nieuwe indie game uit op het PlayStation Network en dat is Ethan: Meteor Hunter, welke in de maak is bij Seaven Studio en zojuist is aangekondigd.

Deze studio bestaat uit zeven voormalige ontwikkelaars die eerder werkten bij Hydravision (Obscure 1 & 2 en Alone in the Dark) en de game die ze nu maken draait om
Ethan, een klein knaagdier die geraakt is door fragmenten van een meteoriet. Deze fragmenten hebben hem de kracht gegeven om objecten te verplaatsen en de tijd stil te laten staan.

Gecombineerd met de mogelijkheden van Ethan zul je een 2D platformer voorgeschoteld krijgen, waarbij het verplaatsen van deze objecten en het stilzetten van de tijd een grote rol spelen. Je zult hier immers puzzels mee op moeten lossen. Het interessante aspect aan deze game is niet zozeer het puzzelen zelf, maar meer dat de game geen lineaire voortgang kent.

Als je puzzels oplost zul je nieuwe mogelijkheden krijgen en hiermee kun je de verschillende uitdagingen per level aangaan. In totaal zullen er rond de 50 levels in de game aanwezig zijn die verspreid zijn over drie verschillende werelden. De ontwikkelaar omschrijft de game als een titel die ‘easy to play’, maar ‘hard to master’ is. Hierboven de eerste trailer van Ethan: Meteor Hunter. De game zal laat in de zomer dit jaar gaan verschijnen.