De PlayStation 3 was een prachtig apparaat, maar veel mensen hebben rond de lancering geklaagd vanwege de hoge lanceerprijs. De console ging over de toonbank voor een forse €599 en dan te bedenken dat Europa de duurste regio was, aangezien de Amerikaanse prijs identiek was, maar dan met het dollarteken ervoor. De nieuwe generatie consoles ligt qua prijs een stuk lager en zelfs dan mogen we de consoles eigenlijk niet duur noemen.

De PlayStation 4 zal voor €399 verkrijgbaar zijn en de Xbox One voor €499. Dat is al lager dan wat voor de PlayStation 3 gevraagd werd, maar als we het onderstaande schema erbij pakken valt het eigenlijk best mee. Arstechnica heeft dit schema in elkaar gezet en dit is erg interessant, want het toont de prijzen van de consoles van toen en wat ze nu zouden kosten.

De groene balken stellen de lanceerprijs van toen voor, maar afgaande op inflatie zouden die desbetreffende consoles het bedrag kosten dat achter de rode balk staat. Op basis daarvan zien we dat sommige consoles in verhouding absurd duur waren en dat maakt de volgende generatie consoles tot relatief goed geprijsde apparaten.

Bij het onderstaande schema hoort een nog veel groter artikel en als je interesse hebt, je kunt dit artikel hier rustig nalezen.