Als je games reserveert dan hoort daar traditiegetrouw een bonus bij, zo ook bij Call of Duty: Ghosts en Activision heeft bekend gemaakt wat je mag verwachten als jij jouw exemplaar gaat reserveren bij Bart Smit of Intertoys. Je krijgt namelijk een extra multiplayer map die luistert naar de naam; ‘Free Fall’.

Bijzonder aan deze map is dat deze dynamisch is, dus dat wil zeggen dat de map gaandeweg het spelen zal veranderen. Misschien is het woord bijzonder niet geheel op z’n plek, want dynamische maps zitten al jaren in de games van de concurrent, Battlefield, maar desondanks is het wel een interessante vooruitgang.

De map speelt zich af in een vernielde wolkenkrabber die op het punt staat van instorten. Terwijl je speelt zullen schokgolven ervoor zorgen dat de wolkenkrabber steeds verder vernietigd wordt en dat de routes zullen veranderen. Beelden hebben we nog niet van de map, maar zodra die vrijgegeven worden zul je dat hier op PSX-Sense terug kunnen zien.

Hieronder hetgeen Mark Rubin van Infinity Ward over de map te vertellen had.

“Dynamic map events veranderen de manier waarop gamers spelen, en ‘Free Fall’ toont als nooit tevoren hoe deze nieuwe techniek werkt. Terwijl het spel zich ontwikkelt, verandert je omgeving constant en gamers moeten daar ter plekke op inspelen. Deze nieuwe feature daagt gamers uit om nieuwe strategieën te bedenken en zorgt voor doorlopend veranderende gameplay opties. En dit is slechts één van de vele nieuwe benaderingen die we over de hele linie in Ghosts’ multiplayer hebben doorgevoerd. Er is zoveel waar we naar uitkijken om de komende weken te kunnen aankondigen.”

Wat de extra is als je de game bij andere retailers reserveert is helaas niet bekend gemaakt en het is even de vraag of daar ook een bonus tegenover zal staan.