Sony Computer Entertainment America President en CEO Jack Tretton was te gast bij IGN en sprak daar met gastheer Greg Miller over de afgelopen E3 en hoe hij dat beleefd heeft. Met name vanuit het perspectief of dat Sony de Microsoft persconferentie heeft gezien en op basis daarvan hun eigen persconferentie heeft aangepast.

Sony was echter op dat moment bezig met het oefenen van hun eigen show, dus ze waren niet goed op de hoogte van hetgeen Microsoft op dat moment bekend maakte. Bovendien zijn veel beslissingen al maanden van te voren gemaakt, waardoor het zomaar aanpassen sowieso niet mogelijk is.

Het gevolg was dan ook toen Tretton de prijs bekend maakte hij een applaus hoorde en op dat moment wist hij niet wat de prijs van de Xbox One zou zijn en dat betekende voor hem goed nieuws.

“We were doing rehearsals and I was going through my stuff,”

“I heard a little bit of applause and I figured if there was applause and it was in our arena that was probably good news.”

Ook werd hem gevraagd wat hij ervan vond hoe Microsoft onlangs haar DRM beleid compleet op de schop deed na boze reacties van gamers over de hele wereld. Hier kon hij vrij kort over zijn in de kern en dat is dat Sony al jaren luistert naar de consument en dat ze zich hierop aanpassen. Microsoft heeft dat blijkbaar niet al te goed gedaan en pas na de E3 drong het bericht van de community tot ze door.

“We spent five years listening to the consumer day in day out, so better late than never, I guess they got the message.”

In een vlugge Q en A sessie laat hij nogmaals weten dat de PS4 nog steeds on target is voor ‘Holiday Season 2013’ en dat de abonnementskosten van het PS Plus programma niet zullen stijgen nu er voor online gamen betaald moet gaan worden bij Sony.

De nogal flauwe Greg Miller kletst eerst nog over wat recent nieuws en doet een rare poging om grappig te zijn, maar als je direct het interview met Jack Tretton wilt zien dan moet je op 6 minuut 50 zijn.