David Reeves: ”De PlayStation 3 zal over 3-5 jaar de markt domineren”

David Reeves is uitgewerkt voor Sony Europe, gisteren was zijn laatste dag. Toch liet hij nog van zich horen via GamesIndustry.biz, hij vertelde namelijk dat hij er zeker van is dat de PlayStation 3 over drie á vijf jaar de markt zal domineren.

“I don’t think it will be next year, but in three to five years it will become dominant on the market. The legacy will be that people will see a tortoise and hare situation. In a way, in the end it will be a dead heat.”

Ook vertelde hij dat het een moeilijke strijd was, hij heeft zijn best gedaan om de PlayStation het goed te laten doen op de Europese markt, toch heeft hij veel kritiek gekregen. Volgens de meeste consumenten komen de games veel te laat op de Europese markt, in de rest van de wereld komen de games namelijk veel sneller uit. Ook zouden de games voor de PlayStation te duur zijn geweest.

13 reacties

 1.    752 XP
  SyncPeter's avatar

  Ik hoop het het, met een prijsdaling zal het zeker lukken ;).

 2.    145 XP
  Flux's avatar

  Dat vind ik niet gek. De ps3 krijgt steeds meer nieuwe features, exclusieve content, exclusieve games en de ps3 is vooral beter beveiligd dan de concurrent. Het was te verwachten dat de ps3 de markt zal domineren. Dat David Reeves dit nou ook vertelt is natuurlijk prachtig.

 3.    673 XP
  Younistyle's avatar

  @Flux: Is best grappig eigenlijk…
  Over 3-5 jaar zal er zeker weten een nieuwe Xbox zijn die zal beginnen met domineren….

 4.    6677 XP
  Myx's avatar

  Ps3 domineert nu al :D, naja de ps3 moet zoals de psp ff gesnapt worden. Dat lukt niet zo 1,2,3. Dus er word steeds meer van de kracht benut.

 5.    673 XP
  Younistyle's avatar

  @Myx: Waren er ookal problemen voor games voor de PSP?
  Nee toch?

 6.    935 XP
  Mormel123's avatar

  Beetje raar opzich. Over 3-5 jaar kan er ook al een playstation 4 zijn, de playstation 3 is dan al weer een generatie ouder, hoe kan die dan over 3-5 jaar de markt domineren…

  Of er komt geen playstation 4. IK hoop het, want dan hoef je ook geen geld uit te geven,

 7.    454 XP
  arwin1993's avatar

  denk dat begin volgend jaar de verkopen van games bij de 360 terug gaan lopen omdat er dan mensen zonder garantie komen en hem dan gaan ombouwen als ps3 voor die tijd nog een prijsverlaging heeft gekregen zullen de gamesverkopen zeker dicht bij elkaar liggen en denk zelfs hoger voor de ps3

 8.    3422 XP
  sjoerdgames4's avatar

  Dit is prachtig om te horen dat de PlayStation 3 binnen 3 – 5 jaar de markt gaat domineren! 😀

 9.    2623 XP
  nis-gens's avatar

  ben benieuwd…ik geloof het niet…

 10.    4204 XP
  afca-yuri's avatar

  games komen idd te laat hier!

 11.    535 XP
  acardipane's avatar

  De start is al gemaakt in Japan,

 12.    43 XP
  ewald's avatar

  @Younistyle WTF doe jij hier op een playstation only site?

 13. Anoniem -   
  86.94.156.31 (Niet geregistreerd)'s avatar

  Dit betwijfel ik ik heb al 2 keer de YLOD gehad in 4 weken tijd.
  ik heb hem al meer dan 2 jaar ze moesten gewoon 5 jaar gerantie geven op dat ding maar ja nu moet ik er toch voor doken ik heb de zegel verbroken om mijn ps3 te maken. Sony laat eerst zien dat je ps3 min 5 jaar lang kan mee gaan dan zien we wel verder.