Een door Kickstarter gefinancierde RPG genaamd Soul Saga geïnspireerd door absolute klassiekers als Final Fantasy, Breath of Fire, Suikoden en Persona komt naar de PlayStation 4, Wii U, PS Vita naast de eerder aangekondigde PC release.

De game behaalde meer dan de benodigde $60.000 zodat de game gemaakt kon worden, waarna het geld bleef stromen en de  $80.000 aantikte waardoor de game nu ook te spelen zal zijn op Sony’s laatste consoles.

Een paar dagen geleden is zelfs de mijlpaal van $90.000 behaalt waardoor de game nu – net zoals in Final Fantasy – luchtschepen zal bevatten waarin je sneller over de wereld reist. En voor de animé fans onder ons: de (Engelse) voice-actor van Natsu Dragneel, bekend van Fairy Tail, en Ling Yao uit Full Metal Alchemist zal zijn stem verlenen aan de game!

De ‘bad guy’ van Soul Saga

Zo ging het nog wel een tijdje door en nu is zo’n beetje ieder doel dat er te behalen viel gehaald, wat betekent dat we legendarische wapens in het spel terug gaan zien, maar ook verschillende jobs, oftewel classes.

Bekijk hieronder een pre-alpha mini-gevecht met de gepassioneerde indie ontwikkelaar aan het woord, die overigens grotendeels in zijn eentje aan de game werkt.

Mocht je de game nog willen steunen en meer te weten komen over deze ode aan vele klassieke JPRG’s, doe dat dan via deze link. Wij houden in ieder geval de game vanaf nu goed in de gaten, het klinkt goed en ziet er erg veelbelovend uit. En met de nieuwe doelen die gesteld zijn tot een goal van $250.000 kan de game alleen nog maar beter worden. Wij wensen de ontwikkelaar dan ook veel succes.