Sony heeft in de UK – ofwel Engeland – een nieuwe optie geïntroduceerd met betrekking tot het aanvullen van je PSN tegoed. In samenwerking met Boku, welke gespecialiseerd is in mobiele betaalsystemen, is er een systeem gelanceerd waarmee je via je mobiele telefoon je digitale portemonnee kunt aanvullen met een extra tegoed.

De manier is erg simpel, want via de SEN website of de PlayStation Store op de PlayStation 3 kun je nu bij betalingsopties ‘mobile’ kiezen. Vervolgens vul je je mobiele nummer in en je zult moeten reageren op het sms bericht dat je nadien ontvangt.

Hierna is je portemonnee aangevuld en het gekozen bedrag zal op je telefoonrekening komen te staan naast de normale gebruikskosten. Een handig systeem, want hiervoor is geen creditcard vereist en na andere betalingsmogelijkheden is dit een interessante uitbreiding.

Maar dit is enkel voor de UK. Op dit moment weliswaar. Of Sony deze manier ook in andere landen gaat introduceren in Europa is niet bekend, maar in de UK werkt de service samen met Boku met elke provider.

Als we iets vernemen over mobiel betalen in de Benelux dan lees je het hier.