Met de PlayStation 4 zal er veel meer mogelijk zijn in games door de sterkere hardware. Denk aan betere belichting, maar ook meer spelers op één map in een multiplayer, zoals bij Battlefeld 4 waar het aantal van 24 spelers naar 64 gaat. Echter zullen we nog meer veranderingen zien.

Zo was niet elke game op de PlayStation 3 in een 1080p resolutie en is 720p zelfs de standaard. Dit lijkt bij de PlayStation 4 anders te worden. Ook zullen meer games op 60 frames per seconde lopen dan de 30 die we nu vooral zien. Hoewel het nog een tijd duurt voordat de PS4 echt in ons en jullie huis staat zijn er al wel wat games bekend die op een resolutie van 1080p (of moeten gaan) lopen plus die 60 frames per seconde.

Van Battlefield 4 en Call of Duty: Ghosts weten we het al, maar er zijn meer games, zoals Driveclub, Assassin´s Creed IV: Black Flag en Tom Clancy´s: The Division. Beide games van Ubisoft werden trouwens op de E3 al getoond op de PlayStation 4 en zonder problemen. Dat allemaal in 1080p en 60 fps.

Van bepaalde games is tevens bekend dat deze op 30 fps zullen lopen, zoals bijvoorbeeld Killzone: Shadow Fall. Guerrilla Games gaf aan dat dit een bewuste keuze is geweest omdat hun prioriteit vooral ligt bij de afwerking van de graphics en effecten.