Ruim twee jaar geleden kondigde Square Enix de HD remake aan van Final Fantasy X voor de PlayStation 3 en PlayStation Vita. Begin dit jaar kwam de ontwikkelaar en uitgever met het goede nieuws dat ze Final Fantasy X-2 hier aan hadden toegevoegd en na enige tijd van stilte hebben we vandaag weer goed nieuws rondom deze remakes.

Zo zal de game op beide platformen met één save speelbaar zijn. Dus als je op de PlayStation 3 speelt en je voortgang opslaat via cloud dan kun je op een later moment op de PlayStation Vita verder spelen en vice versa. Ideaal voor als je thuis op de console speelt en op weg naar school of werk op de PS Vita verder wilt gaan.

De HD remake van beide games zal daarnaast ook nog een leuke extra bevatten in de vorm van een 30 minuten durende (audio) episode die afgespeeld zal worden bij de eind credits. Deze extra episode is opgenomen met zowel Japanse als Engelse stemmen.

Veel weten we nog niet over de episode behalve dat deze zich twee jaar na de games afspeelt en dat Tidus een nieuw leven heeft opgebouwd samen met Yuna.