http://www.psx-sense.nl/images/file/img_51d817d30e9f6.jpg

De PS Vita heeft een leuke week achter de rug in Japan, er was namelijk een ruime verdubbeling te zien in het aantal hardware sales van de handheld. Dit is allemaal dankzij de release van de game Toukiden die maar liefst 127.000 keer verkocht is in de eerste week van de release. Dit zorgde ervoor dat de PS Vita handheld sales ook omhoog gingen, waar het twee weken terug 14.000 keer verkocht was het vorige week, maar liefst 34.000 stuks.

Dit is natuurlijk erg goed nieuws voor Sony, maar vooral ook om het feit dat Toukiden zoveel wist te verkopen. Men had niet verwacht dat de titel zo in trek zou zijn en bij lange na niet boven de 100.000 zou komen in de eerste week zonder marketing push. Toukiden heeft dus een positieve invloed gehad op de PS Vita, iets wat ook bewijst dat genoeg games voor de PS Vita uitbrengen de handheld wel degelijk naar een hoger niveau kan tillen.

BGR meldt dat de WiiU op het moment degene is met de meeste moeite, deze verkocht vorige week slechts een magere 5,800 exemplaren. De Nintendo 3DS maakt alleen een hoop goed voor Nintendo, deze verkocht meer dan de PS Vita met 45,000 exemplaren.