Het grote voordeel van de PlayStation 3 ten opzichte van de Xbox 360 is de Blu-Ray drive. We hebben in het verleden een aantal keren meegemaakt dat Xbox 360-gamers twee discs moesten gebruiken om een spel te kunnen spelen, terwijl bij de PS3 één Blu-Ray disc genoeg was. Een recent voorbeeld hiervan is GTA V, die op de Xbox 360 twee discs vereist en op de PS3 gespeeld kan worden met een enkele Blu-Ray schijf. De Xbox 360 maakt namelijk gebruik van DVD, wat een stuk minder opslag biedt dan Blu-Ray.

Bij de Xbox One gaat dit veranderen. Microsoft heeft zijn nieuwste console namelijk uitgerust met een Blu-Ray drive. Sony is één van de ontwerpers achter Blu-Ray en krijgt daarom een klein deel van de winst dat Microsoft binnenhaalt met zijn nieuwe console. Erg veel is het echter niet. Michael Pachter, analist bij Wedbush Securities, zegt dat het om niet meer dan twee à drie dollar per verkochte Xbox One gaat.

Hoewel het per verkocht systeem misschien geen groot bedrag is, levert het Sony toch een aardig zakcentje op. Microsoft zal naar verwachting miljoenen exemplaren van de Xbox One gaan verkopen en Pachter gaat daarom uit van een totale opbrengst van $150 tot $250 miljoen voor Sony.