Onlangs las je hier op PSX-Sense dat Sony de PS4 Camera niet standaard bij de console zal gaan leveren. Dat is geen ramp, want je bent vrij om deze te gebruiken en als je besluit deze niet aan te schaffen zul je niet beperkt worden in het gebruiken van de PlayStation 4 – in tegenstelling tot Xbox One waarbij Kinect verplicht is.

Enige tijd nadat dit bekend werd plaatsten we dit bericht over dat bronnen van IGN gemeld hadden dat Sony de camera expres had laten vallen als standaard onderdeel om zo goedkoper te zijn dan de Xbox One. Een move die op dat moment logisch leek, maar nu blijkt dat de Xbox One hier geen invloed op heeft gehad.

Techradar sprak met Fergal Gara, SCE Vice President, over dit punt en Gara gaf aan dat Sony onmogelijk kon weten wat de prijs van de Xbox One zou zijn. Doelende op het punt dat Sony dus op geen enkele manier had kunnen weten of dat het weglaten of erbij voegen van de camera goedkoper geweest zou zijn. Ook stond de prijs van de console al geruime tijd voor de E3 vast.

Dit sluit overigens wel aan op de uitspraken van Jack Tretton die ten tijde van de onthulling van de prijs van de PS4 niet op de hoogte was van de Xbox One prijs, zoals je hier kunt lezen.

“We couldn’t possibly have known what the Xbox was going to cost,

“What I’ll say is, lots of ideas were considered you know, lots of different combinations and of course price was I think fairly clear from a very long time out but you know everything about PS4 is about giving gamers choice.”

“So if you don’t want a camera you don’t have to have a camera. If you want to trade in games, you can trade in games. So there’s been nothing in the whole proposition that is overly restrictive and I think the reaction has proved that people value that.”