http://www.psx-sense.nl/images/file/img_51dd632f76f44.jpg

Op menig universiteit en zelfs hoger beroepsonderwijs worden er opleidingen gegeven die te maken hebben met het maken van games. Sony speelt hier graag op in en kondigt het ‘PlayStationFirst Academic Development Program’ als opvolger van het ‘PlayStation Vita Dev Kit Programma’ aan. Met PlayStationFirst gaat Sony een academisch programma aan met scholen door studenten te leren werken met de PlayStation platformen.

De eerste samenwerkingen zullen gebeuren met Universiteiten die veel aandacht besteden aan game ontwikkeling en technologie, maar ook scholen die bezig zijn met computer science en research. Op deze manier wil Sony toekomstige ontwikkelaars aanspreken te ontwikkelen voor hun platformen.

Een goede ontwikkeling als je het ons vraagt, met name omdat kosten van een devkit vaak niet laag zijn en studenten op deze manier er toch toegang tot kunnen krijgen zonder enorme kosten als gevolg.

PlayStationFirst is now actively seeking ‘Expression of Interests’ from Universities interested in the Academic Dev Kit Programme and PS Vita game development. PS Vita is the system that is most closely integrated with PS4 and an essential part of the connected experience to create and innovate on PlayStation platforms.

Interested parties are invited to email PlayStationFirst: [email protected]