Ontwikkelaar Quantic Dream verdedigt Infinity Ward

Call of Duty: Modern Warfare 2 ligt eindelijk in de winkels en iedereen is natuurlijk naar de winkels gestormd om de game gelijk te kunnen spelen. Bij de launch van de game ging het niet helemaal goed, zo waren er nog enkele problemen bij de multiplayer en de singleplayer. Zo werkten de invites niet goed en kon je je vrienden niet joinen in een party. Daarnaast was er nog een probleem met het behalen van trophys, dit werkte niet goed bij iedereen. Infinity Ward was gelijk op de hoogte van deze problemen en heeft ze inmiddels opgelost met bate van een patch.

Rondom de release van Call of Duty: Modern Warfare 2 onstond er nogal veel commotie in de media. Dit omdat er een zogenaamde terroristen-missie in de game zit. In deze missie is het de bedoeling om onschuldige burgers op het vliegveld dood te schieten. De gemoederen liepen soms erg hoog op, het CDA wilde zelfs de game verbieden en in de Duitse versie van de game is het zelfs aangepast!

Iedereen kent wel de game Heavy Rain, als je Heavy Rain kent is het vast wel logisch dat je ook de ontwikkelaar van de game kent. Dat is namelijk Quantic Dream. Quantic Dream vind de commotie rondom de terroristen-missie totaal belachelijk en ze komen daarom ook op voor Infinity Ward en laten hun mening weten tegenover MTV. Guillaume de Fondaumiere laat weten dat ze de missie moeten zien als een scéne uit een film. Je kunt hieronder de volledige reactie bekijken van Guillaume de Fondaumiere.

My take on it is very simple. I don’t see any reason why video games should be treated differently than movies, for instance. I think that we should leave game creators free of expressing their vision as they see fit. I think the guys at Infinity Ward had something very precise in mind when they did this scene. The real danger for me is, when you put out such a scene out of context. I can take any movie and take a sequence and make up a story and it will look like something that’s amoral or that crosses the line. This is most of the time what happens in video games

13 reacties

 1.    1553 XP
  Roytjuh's avatar

  Maar het CDA zuigt ook gewoon :’). Ze zitten er omdat elke 50+er erop stemt en dan nog een paar gelovige onder de 50.
  Vind ik dan he.

 2.    173 XP
  Tekno-D's avatar

  @Roytjuh:
  Gelijk heb je..

 3.    98 XP
  deddentje's avatar

  ze moeten overal om zeiken zo verdienen hun hun geld

 4.    3457 XP
  bardfielt's avatar

  Ze hebben idd wel gelijk……. er zit een leeftijds grens op en in films komt het net zo goed voor, alleen hier mag je het zelf besturen. Wat betreft die ene missie hebben ze gelijk

 5.    208 XP
  adin's avatar

  wie weet waar je wapens kan kopen !

  Joke 😛

 6.    6677 XP
  Myx's avatar

  Dit is precies hoe ik erover dacht, wrm dat wel mr dit niet.

 7.    162 XP
  Justdoit's avatar

  @adin:

  Bij je sergeant!

  OT:
  Zielig is het gewoon, je kan toch kiezen of je erop tegen bent ofniet. En als je zieke mensen hebt, tsja..
  Ze moeten iets maken dat je ziet of iemand ziek is oid, hahaha :’)

 8.    473 XP
  mickje12's avatar

  tja, ik moet zeggen dat die missie van onschuldige burgers neerschieten wel een beetje hard is… ik kan best voorstellen dat daar commentaar op is!!
  maar iemand met een gezond verstand, die speelt die missie, en that’s it!

 9.    384 XP
  Boydaamans's avatar

  CDA is zielig heel zielig ze hebben het niet eens gespeeld.

 10.    1919 XP
  ddvos's avatar

  als ze dit al willen verbieden dan vindt ik ook dat ze heel at films moeten verbieden

 11.    4204 XP
  afca-yuri's avatar

  Deze game wordt toch niet hier verboden

 12. Anoniem -   
  81.241.10.237 (Niet geregistreerd)'s avatar

  in gta schiet je zoveel onschuldigen mensen dood

 13.    239 XP
  watnoukanniet's avatar

  Sinds wanneer zijn computerpoppetjes burgers?