De nieuwe generatie consoles zal niet alleen krachtiger worden, maar ook bestaande features verbeteren. Bij de PlayStation 4 valt de SIXAXIS functie van de DualShock controllers hieronder en Col Rodgers en Paul Rustchynsky (Directors van Driveclub) konden hier tegenover OPM het één en ander over kwijt. Zo geven ze aan dat de SIXAXIS in de DualShock 4 controller een stuk accurater is dan wat we gewend zijn van de DualShock 3 controller.

“One other thing we’ve been looking at is the Sixaxis gyro control. Obviously there was Sixaxis on PS3, but this is significantly more accurate. We’ve been looking at this as a 1:1 steering method… it genuinely does make the driving more involved.”

De SIXAXIS in de controller kan onder andere gebruikt worden voor het sturen tijdens racegames en andere bewegingselementen binnen games, hoewel dit de laatste tijd bijna niet meer gebruikt wordt. Desondanks is het met de DualShock 4 beter gesteld dan met de DualShock 3 qua accuraatheid en hopelijk motiveert dat ontwikkelaars om er meer mee te gaan doen.

Verder vertelde Rustchynsky nog dat de schouderknoppen en triggers een belangrijk punt van aandacht waren voor de studio die meehielp aan de ontwikkeling van de DualShock 4 en dat heeft onder andere als resultaat dat triggers nu echt triggers zijn en dat de schouderknoppen nog beter aanvoelen.