http://www.psx-sense.nl/plaatjes/img_4af077cbd3802.jpg

De PlayStation 3 zal deze maand gaan rocken met een hoop nieuwe features. En dat is niet alleen in Amerika van toepassing, waar Netflix deze week beschikbaar is gesteld voor de PS3, maar ook voor Europa staan er enkele leuke dingen gepland. Zo zal er deze maand de PlayStation Video Store gelaunched gaan worden, maar helaas nog niet in Nederland en België, dit gebeurd pas in het eerste kwartaal van 2010. Het lijkt ons echter sterk als dit door iets zoals ondertiteling komt, want de Video Store gaat deze maand wel live in onder andere Duitsland. En als er één land is waar films veel werk zijn om te publiceren… dan is het Duitsland wel met hun nasynchronisatie. We moeten dus nog heel even geduld hebben voordat wij hier van kunnen gaan genieten, maar dat mag de pret niet drukken.

http://www.psx-sense.nl/plaatjes/img_4a915223e1f60.jpg

De geruchten gaan namelijk ook dat we deze maand het felbegeerde Vidzone mogen verwachten, een populaire muziekservice van Sony. Sony heeft al eens bekend gemaakt dat Vidzone zich uit zo breiden naar onder andere Nederland en België voor de kerst in 2009. Enkele hardnekkige geruchten vertellen ons echter dat dit deze maand al zou moeten gebeuren. Voor meer informatie voor Vidzone verwijzen we je door naar dit artikel.

At last but not least, staat er ook nog eens een nieuwe firmware update gepland voor november. Volgens verschillende bronnen is de precieze datum 19 november, en dus aankomende donderdag. Deze firmware brengt onder andere Facebook functionaliteit met zich mee, een nieuwe weergave voor foto’s en kleurtjes voor je gamercard. Dit laatste zou ook meteen de oplossing moeten bieden voor de lelijke grijze borders in het XMB rondom je vrienden, door gebruikers zelf een kleur te laten kiezen wordt de weergave in het XMB ook ineens een stuk beter.

Het lijkt er dus op dat Sony met de prijsverlaging van de PlayStation 3, nieuwe functies en haar ‘It only does everything’-campagnes gaat rocken deze kerst. Een goede strategie dus om zoveel mogelijk zieltjes te winnen die een PS3 onder hun kerstboom willen hebben.