Voorlopig geen consoleversie Modern Warfare 2 voor de Russen

In Nederland bleek een verbod op Call of Duty: Modern Warfare 2 onhaalbaar, de Russische overheid heeft echter alle consoleversies van de game uit de winkels laten halen. Dit allemaal om de omstreden vliegveld scène (No Russian). Je infiltreert als Amerikaanse soldaat in een terroristische organisatie en komt uiteindelijk op een vliegveld terecht waar iedereen wordt afgeschoten. Deze scène speelt zich af op het vliegveld van Moskou wat waarschijnlijk ook meespeelt in de keuze van het uit de schappen halen van de game.

Wie de versie nog niet heeft aangeschaft zal moeten wachten tot Activision een nieuwe versie uitbrengt. PC bezitters kunnen al wel de verbeterde versie via Steam downloaden. In Duitsland is ook alleen een versie van de game alleen hierin is de missie zodanig aangepast dat je niemand kan killen. Mocht je dit toch doen dan heb je de missie gefaald.

Wanneer de nieuwe versie verschijnt zal Rusland eerst de game moeten goedkeuren, voordat deze in de winkels mag komen. Dit alles is gemeld door de Russische PS3-site GotPS3. Volgens deze website heeft het verwijderen ook te maken met het neerzetten van de Russen als terroristen.

7 reacties

 1.    84 XP
  LaRego's avatar

  Ik geloof dat de reden meer in het feit lag dat het zich in Rusland afspeelde (vliegveld Moskou) en Rusland in een kwaad daglicht zou stellen, dan alleen het neermaaien van onschuldige burgers.

 2.    257 XP
  Joost's avatar

  @LaRego: heb je gelijk in, is een combinatie. maar als Rusland in een kwaad daglicht zou worden gezet in de game vraag ik mij af waarom de game dan weer terug mag komen zonder de desbetreffende missie.

 3.    257 XP
  Joost's avatar

  @LaRego: je bent scherp, je zou zo redacteur kunnen worden 😉 Ik ben het met je eens, mijn Russisch is ook niet zo goed. Met een vertaler wordt je een beetje wijzer. Ik heb daarom ook niet alles genoemd. Elke website geeft er natuurlijk ook zijn eigen draai aan.

  Sowieso is het lastig of je wel of niet zo’n bron moet vertrouwen.

 4.    473 XP
  mickje12's avatar

  kan ik me wel iets van voorstellen dat het in Rusland verboden is,
  ook vanwege de vliegveld missie, maar zowiezo is Rusland het slechte land in COD 6

 5.    4204 XP
  afca-yuri's avatar

  importeren dus voor de russen

 6.    50 XP
  Nikista's avatar

  ben toevallig russisch….dus ehh…HET IS MAAR EEEN SPEL!!!!!!
  als het echt was ok…dan zou ik boos worden…maar dit is een (PIEP) spel!!!

 7.    84 XP
  LaRego's avatar

  @Joost: Als je nog iemand zoekt, dan hou ik me aanbevolen 😉 Ik vond op zich het idee dat het verhaal bij iedere volgende website verder opgepompt werd wel grappig. Daarbij moet het artikel op harde feiten gebaseerd zijn, goed dus dat PS3 Sense dit juist (en vaak supersnel) doet!