Mark Cerny, één van de personen die een zeer belangrijke rol heeft gespeeld bij het ontwikkelen van de PlayStation 4, reist nu de gehele wereld over om allerlei presentaties te geven over zijn ervaring en over de PlayStation 4. Dat geeft gelijk media de gelegenheid om Cerny een aantal vragen te stellen en Gamereactor Spanje sprak even met hem na de PS4 presentatie op Gamelab in Barcelona.

Eén van de vragen was hoe Cerny en zijn team om zijn gegaan met het opzetten van de hardware zonder hierbij te vergeten dat het in sommige landen, zoals Spanje, in de zomer behoorlijk warm kan worden. De kans zou immers kunnen bestaan dat de console overhit raakt, zeker in landen waar de temperatuur sowieso al aan de hoge kant is. Gelukkig hoeven we ons geen zorgen te maken.

Uit zijn antwoord blijkt ook dat de PlayStation 4 best een zuinig apparaat is. De consumptie van energie is minder, maar in vergelijking met wat? Dat is een beetje de vraag, maar wellicht doelt hij op de PlayStation 3.

“I think it will be fine. They know how to design the console so it doesn’t overheat. If you notice that PlayStation 4 is smaller, it’s because power consumption is less; simple as that.”