Bij bijna elke game die op dit moment wordt aangekondigd verwachten wij dat deze ook wel op de next-gen consoles gaat verschijnen. Toch zijn er games die dit niet doen en stug op de PS3 verschijnen, alsof er nog lang geen nieuwe generatie op komst is.

Zie bijvoorbeeld een Grand Theft Auto V, welke tot op de dag van vandaag nog geen PS4 aankondiging heeft gekregen of een Beyond: Two Souls, welke ook niet naar de PS4 zal komen. Of deze ooit op de PS4 gaan verschijnen is ook nog maar de vraag.

Zo is daar ook Gran Turismo 6 die vooralsnog enkel op de PS3 zal verschijnen. Nu waren er eerder al berichten over een kans op een PS4 release en in een interview is naar buiten gekomen dat Yamauchi, het brein achter de GT serie, inmiddels plannen heeft voor een PS4 versie van de game. Zo zou hij het volgende gezegd hebben:

“We actually do have a PS4 version in mind.”

Interessant, aangezien het idee er wel is, maar er nog niets zeker van is. Kunnen we dan naast Driveclub toch ook overschakelen naar de volgende versnelling met Gran Turismo 6? We weten maar al tegoed dat Yamauchi een man van perfectie is, dus wie weet kunnen we over een poosje toch nog de motoren van al de 1200 auto’s op ons next-gen console starten.