http://youtu.be/_oJ8GkoHQDA
Hoewel de Grand Theft Auto franchise voornamelijk erg populair is op de Westerse markt verschijnt de game natuurlijk ook in Japan. De game zal daar iets later verschijnen, namelijk op 10 oktober en logischerwijs zijn ook de Japanse media geïnteresseerd in deze aankomende topper. Het Japanse tijdschrift Famitsu heeft GTA V inmiddels ook in actie gezien en dit levert nieuwe details op.

Zo zal de hond die je in de game tot je beschikking hebt Chop heten en het is mogelijk om Chop te customizen. Zo kun je hem van een andere halsband voorzien evenals andere accessoires. Hoe uitgebreid dit is, is niet bekend, maar Rockstar kennende zullen ze ongetwijfeld weer een hoop gekke dingen in de game stoppen. Overigens is het ook mogelijk om Chop te verliezen, dus hou hem goed in de gaten.

Verder zal de wereld meer dan 15 verschillende soorten dieren bevatten en je kunt op deze gaan jagen als je dat wilt. In vergelijking met GTA IV zijn de animaties van de dieren een stuk verbeterd en meer verbeteringen op dat vlak zien we terug bij de drie personages. Zo kent ieder personage zo zijn eigen loop animatie en als laatste kon Famitsu melden dat er een onderwater missie in de game zit die je met Michael en Trevor zult beleven. Het reizen naar de locaties gaat middels jet-skis.