Ubisoft: ‘We starten niet met een game als het geen franchise kan worden’


Ubisoft is een uitgever die heel erg veel met franchises doet, maar ondertussen wel risico’s durft te nemen door met nieuwe IP’s te komen. Watch_Dogs, The Division en The Crew zijn allemaal gloednieuwe games en hoewel de informatie over die laatste twee tot op zekere hoogte wat schaars is weten we wel al veel meer over Watch_Dogs.

Zo is bekend dat bij het ontwikkelen van Watch_Dogs rekening gehouden wordt met een langdurig plan wat suggereert dat er meer delen komen en dat is min of meer bevestigd door Tony Key. Tony Key is de vice president van sales en marketing en hij gaf tegenover List Daily aan dat Ubisoft enkel met nieuwe games komt als er een franchise van te maken valt.

Een trend die we bij veel Ubisoft games hebben gezien de afgelopen jaren. Splinter Cell is immers een grote franchise en hetzelfde geldt voor Assassin’s Creed en Far Cry en dan nog te bedenken dat er ook nog een hoop in de koelkast liggen zoals Prince of Persia, Beyond Good & Evil, Rainbow Six enzovoort.

“That’s what all our games are about; we won’t even start if we don’t think we can build a franchise out of it. There’s no more fire and forget – it’s too expensive.”

“We feel like we’re in a really good place with Watch_Dogs, but until we’re the biggest game of the year we’re not going to be satisfied. Last year we cleaned up at E3 because we were pretty much the only next-gen game around.”

“Watch_Dogs for us is really a franchise because we’re tapping into something people really care about, never more than when the NSA PRISM scandal broke.”

Boxshot Watch Dogs

Watch Dogs

Releasedatum:
27-05-2014
Genre:
Actie
Uitgever:
Ubisoft
Ontwikkelaar:
 1.    3995 XP
  tyger1's avatar

  Ubisoft heeft me met hun games al veel gameplezier gegeven en hopelijk blijft dit ook zo in de toekomst .

 2. Anoniem -   
  Naam…'s avatar

  Ik weet niet of dit goed of slecht nieuws is…

 3.    1812 XP
  R*forever's avatar

  Goh daar heb ik ook wel een artikel’ke van 😀

  Voor het kort te houden. Hun franchises zijn sterk maar ze moeten leren stoppen met uitmelken!. De devs lijden er zelf onder. Ze zijn overtuigd van hun game en je ziet dat het met passie wordt gemaakt… Maar ze zouden echt eens veel langer er mogen aan werken en niet elk jaar hetzelfde uitbrengen..

  Bv

  Jaar 1
  Ac 5
  Watch dogs 2

  Jaar 2
  Far cry 4
  Splinter cell 7

  Jaar 3
  Tom clancy’s ghost recon future soldier 2..
  Enz..

  Maar dan wel in combinatie met nieuwe ip’s en mindere games … Zo zullen hun franchises stukken beter zijn en beter imago krijgen ..

  Mvg
  Michael

 4.    238 XP
  Squidward's avatar

  Is dat uiteindelijk niet met elke uitgever zo?
  Als een willekeurige uitgever een nieuw IP lanceert, in eerste instantie bedoelt als op zichzelf staand verhaal met een begin en een eind, en deze IP verkoopt als een malle, dan gaan ze heus wel naar de developers met de opdracht een nieuwe verhaallijn te verzinnen, al was het maar in de vorm van een prequel.

 5.    1812 XP
  R*forever's avatar

  @Squidward:

  Ja,ok

  Maar bij uitstoft is ac bv echt te snel aangepakt. Ik zou bijna zeggen dat Cod nog veel meer variatie heeft .. Tov vorige releases

 6.    238 XP
  Squidward's avatar

  @R*forever: Ik ben het trouwens wel met jouw schema eens. Je hebt een aantal succesvolle franchises en varieer daarmee. En begin regelmatig een nieuwe. Eens in de 3 jaar een nieuw deel van een franchise houdt het fris. Anders krijg je overkill en denkt de gamer: Alwéér een nieuwe AC? De vorige ligt dan nog te vers in het geheugen en dan gaat het al snel op eenheidsworst lijken. Spreidt de releases en dan kunnen ze een behoorlijke tijd mee!

 7.    530 XP
  Wintermute's avatar

  Als elk deel kwalitatief beter wordt prima, AC ging goed, tot III.
  En dan opeens IV en gelijk V aankondigen, beetje heel hard van stapel lopen.
  WatchDogs lijkt me een fris genoeg IP om een franchise mee te starten, maar wacht even de reviews af Ubi, voor jullie deel II tot IX aankondigen.
  Op een gegeven moment is men er klaar mee.
  *kijkt naar Black Ops II*

 8.    1812 XP
  R*forever's avatar

  @Wintermute:

  het grappige is dat ik elke ac 5x heb uitgespeeld en dat ik me echt verheugde op ac3. ondanks hun lang werken en verbeteringen is brotherhood nog steeds de beste.. en ac iv daarentegen gaat weer deze kant op. maar jammergenoeg ben ik ac beu aan het worden..

  en ja watch dogs is zeker een goede ip. maar ik kan nu al voorspellen dat dit de nieuwe ac wordt voor hun next gen…

  na far cry 3 zijn succes gaan ze opeens ookal aan 4 denken,tss. nu maar hopen dat hun klassiekers er niet aan gaan.. 🙁

 9.    631 XP
  NuckChorris.. ^_^'s avatar

  In other words: Ubisoft has to be able to milk the shit out of it. ^_^

 10.    530 XP
  Wintermute's avatar

  @R*forever: Kijk, met jou kan ik praten, Brotherhood was echt een geweldige game.

  Ja, ik ben dus heel bang dat Watch Dogs hun volgende AC wordt, paar vette delen en dan meh….

  Far Cry is twijfelachtig, de eerste was leuk, toen nog van Crytek dacht ik, Far Cry 2 was blegh, en Far Cry 3 was een sleeper hit, meer door de som van de delen, en ik weet niet of ze dat geintje kunnen herhalen.

 11. Anoniem -   
  81.207.92.xxx's avatar

  Dit is dan ook gelijk de rede waarom ik een ontwikkelaar/uitgever als Ubi niet kan waarderen. Uitmelken ^ 10000. De kwaliteit van Assassin’s creed is na AC2 echt enorm gedaald.

 12.    3087 XP
  Patr!ck's avatar

  positief of negatief

 13.    1126 XP
  chris65's avatar

  Het is heel simpel naar mijn idee. Zolang er een markt voor is, zal er een vervolg komen. De een noemt dit uitmelken de ander vraag en aanbod. Ik zie het als positief gegeven dat er naar de vraag wordt geluisterd, ook al ben ik niet fan van elke franchise die uitkomt

 14.    2055 XP
  da_teamkilla's avatar

  Wat zou het toch leuk zijn als er gevarieerd werd met de game releases.