Eind dit jaar zal de PlayStation 4 in de winkels liggen en dat betekent dat Sony zich steeds meer op dat platform zal gaan focussen. In de tussentijd zal de PlayStation 3 ook nog steeds geproduceerd en verkocht worden en Sony beloofde bij de lancering van dat platform een 10 jarige levenscyclus. De console heeft dus nog wel even te gaan en dat werd nogmaals bevestigd.

In een gesprek met OPM gaf Fergal Gara van Sony UK aan dat de PlayStation 3 nog voldoende leven in zich heeft om enkele jaren mee te kunnen. Ook verwees hij naar de line-up voor de PlayStation 3 die er erg gezond uitziet voor dit najaar. Met titels als Beyond: Two Souls, Ratchet & Clank: Into the Nexus en Gran Turismo 6 in het vooruitzicht ziet het najaar er voor de PS3 meer dan prima uit.

“In terms of the life of the PS3, I think it’s there for some time to come, I think it’s got an amazing line-up of games this year which is really healthy.”

Wel verwacht Gara dat de overgang van de PS3 naar de PS4 is sommige landen wat sneller zal gaan dan in andere landen. Zo nam hij de UK als voorbeeld, waar de infrastructuur voor het internet top is en waar een grote interesse leeft voor nieuwe technologie. Dat ligt in andere landen weer lager en daarom is het belangrijk dat de PlayStation 3 juist voor die landen een langere ondersteuning krijgt.

“I also think we’ll see a different phasing of success emerge this year from PS3 versus PS4. So you know I would expect it to fade a little more quickly in the UK which is a highly networked country with a huge taste in new tech.”