Wie de comments hier een beetje volgt, heeft mij vast al wel van de daken zien schreeuwen dat ik niet echt tevreden was met de DLC personages die Netherrealm Studios naar voren schoof voor Injustice: Gods Among Us. Met het hele DC universum tot je beschikking je toevlucht nemen tot Batgirl, General Zod en godbetert een gastoptreden van Mortal Kombat ster Scorpion is in mijn ogen een soort van heiligschennis. Zeker wanneer je Martian Manhunter, toch één van de stichters van de Justice League of America waarnaar de titel van de game slim verwijst, voor deze personages aan de kant laat staan.

Voor ik andere comic book fans over me heen krijg: ik kan op zich best respect opbrengen voor Batgirl en General Zod. Alleen was Batman al oververtegenwoordigd in het oorspronkelijke rooster van Injustice en is Zod eigenlijk gewoon een directe tegenhanger van Superman waar ze even goed een skin van hadden kunnen maken. Ja, ik ben me ervan bewust dat de populariteit van Zod momenteel enorm de hoogte in gejaagd wordt door de – overigens best te pruimen – nieuwe Superman film, maar dat maakt in mijn ogen niet goed dat je een figuur als Darkseid niet verder laat komen dan een korte cameo.

Maar goed, genoeg geklaagd. Over naar de orde van de dag. Handen in de lucht! Vuisten gebald! Martian Manhunter zal in extremis alsnog zijn opwachting maken als DLC personage in Injustice: Gods Among Us. Netherrealm Studios was dit oorspronkelijk niet van plan, maar heeft naar eigen zeggen toegegeven aan de vraag van de fans. Een uitstekende beslissing als je het mij vraagt, want J’onn J’onzz is die eer meer dan waard. Het DLC pakket komt overigens met een leuke extra: een John Stewart skin voor Green Lantern, mét aangepaste dialogen. Dank je wel, Netherrealm Studios. Dit maakt veel goed.