Square Enix baas Yoichi Wada: “weinig nieuwe elementen in FFXIII”

Volgende maand mag de Japanse gamer al genieten van de nieuwe Final Fantay game, waar de Amerikaanse en wij als Europese gamer tot maart 2010 moeten wachten op Final Fantasy XIII. Toch moeten we nog even geduld opbrengen en op nieuws wachten, zoals vandaag. Want niemand minder dan de baas van Square Enix Yoichi Wada heeft zich uitgelaten over de aanstaande RPG.

Misschien niet al te positief, want hij zegt namelijk tegenover FinalFantasyUnion dat FFXIII weinig nieuwe veranderingen zal hebben. Zo gebruiken ze hun normale elementen waar de Final Fantasy franchise om bekend staat en volgens hun dat de reden is voor het succes van de games.

“It’s not there are new elements that are included into the Final Fantasy XIII, there are elements that are included that is expected out of the Final Fantasy title itself, for example a beautiful story, it being emotional and moving and you’ll be able to relax and enjoy. Those are included, but there is not a lot of newness to it. But when we take a look at a lot of Western game titles recently it is based on the real-world most of them, and with regards to some of the artworks in a sense it might look new because it is based on a fantasy story.”

6 reacties

 1.    84 XP
  killer's avatar

  Ik snap niet waarom mensen dit kinderspel zo mooi vind?
  Echt waar, wat je een RPG noemt en ik vind FF13 totaal geen RPG waardig met al dat cartoony grafisch .

 2. Anoniem -   
  217.118.162.245 (Niet geregistreerd)'s avatar

  @ killer

  Ik wil niet veel zeggen maar ga maar eens beter naar beelden kijken. Naruto is een cartoony grafische game. FF13 totaal niet. Hij ziet er uit zoals iedere FF alleen dan grafisch scherper en verbeterd. Kinderspel vind ik het ook totaal niet en iedereen heeft zijn eigen ding. Er zijn genoeg mensen die wel begrijpen waarom mensen dit spel mooi vinden en graag willen spelen.

 3. Anoniem -   
  217.118.162.245 (Niet geregistreerd)'s avatar

  Reedit van vorige post, jammer dat het maar 1 keer te veranderen is :S. Niet bepaald handig.

  @ killer

  Ik wil niet veel zeggen maar ga maar eens beter naar beelden kijken. Naruto is een cartoony grafische game. FF13 totaal niet. Hij ziet er uit zoals iedere FF alleen dan grafisch scherper en verbeterd. Kinderspel vind ik het ook totaal niet en iedereen heeft zijn eigen ding. En al zou het er cartoony uit zien, is het dan geen RPG? RPG is een verhaallijn, heeft werkelijk waar helemaal niks te maken met wat voor een grafics de game heeft. Anders zou bijna geen 1 online gratis RPG zijn naam waardig zijn omdat die er ruk uit zien. Er zijn genoeg mensen die wel begrijpen waarom mensen dit spel mooi vinden en graag willen spelen.

 4.    6677 XP
  Myx's avatar

  Vaak is dat met dit soort spellen juist iets goeds

 5.    4204 XP
  afca-yuri's avatar

  ja idd gelijk hebben ze, waarom zou je

 6.    84 XP
  killer's avatar

  Beste mensen, begrijp me niet verkeerd hoor.
  Het is gewoon mijn mening, ik speel meer dan 10 jaar RPG’s games, en als ik zie hoe FF13 uitziet is echt belabberd, FF13 zag eerst stuk beter uit ook de gameplay wat in die demo destijds heel anders was.

  Ik weet niet wat SE met FF13 heeft gedaan, maar het wordt vast een flinke domper naar mijn mening. Daarom vind ik FF13 op dit moment voor kinderen en niet mensen zoals ik 😉