Mass Effect 4 wordt gemaakt met fans én nieuwkomers in het achterhoofd

Enerzijds sloot Mass Effect 3 de trilogie netjes af, anderzijds zou het jammer zijn om een rijk universum als dat van de Mass Effect franchise verloren te laten gaan. Dat laatste zal dan ook niet snel gebeuren. Bij BioWare werken ze aan een vierde deel in de populaire ruimtereeks, al hebben we er geen idee van wat de ontwikkelaar precies met de game van plan is. Wordt het een sequel? Een prequel? Of een verhaal dat eigenlijk los staat van de trilogie die de afgelopen jaren duizenden gamers in vervoering bracht?

Wij gokken persoonlijk op dat laatste, al hebben we werkelijk geen been om op te staan. Dan maar over naar de orde van de dag: Yannick Roy van BioWare Montreal kreeg op Twitter de vraag van een fan of Mass Effect 4 eveneens een Genesis optie – een soort speelbare samenvatting van de voorgaande delen – zou bevatten, zoals bij Mass Effect 2 het geval was toen deze de overstap maakte naar de PlayStation 3. Roy had er nog geen antwoord op, maar verzekerde de fan dat deel 4 gemaakt werd met fans én nieuwkomers in het achterhoofd.

De game zal dus zeker knipogen bevatten naar eerdere delen om zo de fans te plezieren, maar zal tegelijkertijd ook toegankelijk genoeg zijn voor nieuwkomers. Leuk om weten is ook dat Roy aangaf dat het vierde deel in de franchise op emotioneel vlak niet zal moeten inboeten tegenover zijn voorgangers. Dat betekent dus opnieuw een erg diverse cast, met tal van opties op avontuurlijk én romantisch vlak. Zo hebben we ze graag, die BioWare RPG’s! Laat maar komen, wij zijn er alvast helemaal klaar voor.

Boxshot Mass Effect 4

Mass Effect 4

Releasedatum:
niet beschikbaar
Genre:
niet beschikbaar
Uitgever:
niet beschikbaar
Ontwikkelaar:
 1. Anoniem -   
  Naam…'s avatar

  Ik vind Mass Effect de beste franchise van de huidige generatie consoles. Geen enkele andere franchise heeft me zoveel geïnteresseerd als deze.

  Het was alleen zo jammer dat deel 3 onafgewerkt was.. Dat deel deed geen recht toe aan de serie. Heb me echt continu afgevraagd na het uitspelen ervan waarom ze niet gewoon gewacht hadden met de release.

  Ben in ieder geval enorm benieuwd naar de next-gen Mass Effect. Laat maar komen.

 2.    1050 XP
  nis156's avatar

  Ben benieuwd!
  Laatst met de Xbox sales heb ik deel 1 voor 5 euro gehaald en ik heb er echt geen spijt van gehad.
  Het is echt een hele leuke game!

 3.    1861 XP
  elazzja's avatar

  Bij grote franchises zou ik het helemaal geen probleem vinden als ze een duidelijke samenvatting maken . BNiet gewoon tekst maar een 20-30 min CGI filmpje/uitgebreide comic, of een verteller met materiaal uit de voorgaande games

 4.    1121 XP
  digitalj8's avatar

  @Naam…:
  Idd, vooral deel 2 was erg goed, (de beste vond ik zelf)

 5. Anoniem -   
  GanGsterG's avatar

  Beste franchise van de vorige generatie idd. Wat deze franchise nog beter kan maken door de spelwereld nog meer open te makrn. Dat je op brpaalde planeten gewoon na andere plekken kan reizen om zelf dingen te ondernemen en meer dingen te ontdekkrn zijn. dat je ook terug naar aarde kan om effe rond te kijken wat daar te doen is. Dus meer een wereld als gta waar je buiten het verhaal ook veel dingrn kunt doen.

 6.    266 XP
  the_stigo55's avatar

  Zolang ze het niet verprutsen vind ik het goed.
  Vond een multiplayer in deel 3 een leuke toevoeging heb alle online shooters aan de kant gezet en speel nu alleen de mp mass effect .