Mensen die hier nog niet van op de hoogte waren, houden zich beter even vast aan de leuning van hun stoel: LEGO – jawel, die minuscule bouwblokjes waar wij vroeger met zijn alleen zo door gebiologeerd waren (ondanks dat je ze onder geen beding mocht inslikken!) – krijgt een eigen film. Waarom, vraagt u? Wel, omdat ze bij Warner Bros. wel van een goede grap houden. En ook wel omdat LEGO tegenwoordig weer enorm populair is en dan brengt een bioscoopfilm uiteraard alleen maar meer geld in het laadje.

We worden al jarenlang overspoeld door LEGO games en die zijn op zich altijd wel te pruimen – al laten we bij deze evaluatie best even de term ‘eentonigheid’ buiten beschouwing. Ik ben uiteraard aan het azijn pissen; de LEGO franchise mikt vooral op een jonger publiek en die vinden de op onder andere Harry Potter en Star Wars gebaseerde titels helemaal te gek. Terecht ook, want die games zitten uiteindelijk best goed in mekaar. Of LEGO ook een film verdient… dat is een andere zaak.

Maar goed, we bevinden ons hier niet op een filmwebsite en ik sluit dat gedeelte van dit nieuwsbericht even af met de mededeling dat je hierboven de eerste trailer voor de film gerust even kan bekijken. De eigenlijke nieuwswaarde van dit artikel had u uiteraard al uit de titel afgeleid: de LEGO film krijgt ook een LEGO game, waarin je de rol van Emmett aangemeten krijgt. Emmett is een basic LEGO-mannetje dat per ongeluk aanzien wordt als de uitverkorene die de wereld van de ondergang zal redden.

Naast het redden van de wereld zal je in de game ook instructies kunnen vinden waarmee je virtueel aan het bouwen kunt slaan. Niets baanbrekends dus, maar zoals ze in het Engels wel eens zeggen: Why change a winning team? En met die wetenschap onder de arm zouden we best wel eens durven voorspellen dat dit een filmgame wordt die niét zal teleurstellen – al is het maar omdat we perfect weten wat we van een LEGO game mogen verwachten. Tom Stones van TT Games had nog dit te zeggen over het spel:

“We’re thrilled to be able to give kids the joy of reliving Emmet’s adventures in becoming virtual Master Builders with The LEGO Movie Videogame. Players will be taking on the ultimate mission to save the LEGO world and use their virtual building prowess to build unimaginable sets and creations.”

De game zal samen met de gelijknamige film uitgegeven worden in 2014 op onder andere de PlayStation 4, de PlayStation 3 en – jawel – ook de PlayStation Vita. Wat denken jullie ervan?