Uncharted: Golden Abyss en Gravity Rush zullen PS Plus in november verlaten


De Instant Game Collection voor PlayStation Plus abonnees wordt maandelijks van een update voorzien. Zo verdwijnen er iedere maand een aantal games, zodat deze plaats kunnen maken voor een stel nieuwe games. Toch bestaat het totale aanbod aan games in deze collectie uit meer dan alleen de titels die maandelijks gewisseld worden.

Dit zijn first party games die er ongeveer een jaar in staan en zo heeft Sony enige tijd terug de PlayStation 3 titels die er al sinds de lancering van de Instant Game Collection in stonden gewisseld voor nieuwe titels. Hetzelfde zal gaan gebeuren met de PlayStation Vita sectie van het PlayStation Plus aanbod, zo blijkt uit een reactie op het PlayStation Blog.

Op het PlayStation Blog heeft Chris Howe (PS Store Content Manager) aangegeven dat de games Uncharted: Golden Abyss en Gravity Rush in november uit de Instant Game Collection zullen verdwijnen. Hiervoor zullen natuurlijk nieuwe games in de plaats komen die weer langdurig beschikbaar zullen zijn naast de games die maandelijks gewisseld worden.

“Those Vita games will be replaced in November.”

Verder werd er ook nog even gereageerd op anderen die suggesties deden en dit leverde weer nieuwe informatie op. Het wachten op GTA IV zal lang duren, Dead Space 2 is al geweest, Mirror’s Edge is een interessante game en Tomb Raider zal niet voor kerst eind dit jaar verschijnen in de Instant Game Collection. Verder heeft het PlayStation Plus team naar SSX gekeken, maar het is ze niet gelukt. Dat sluit overigens niet uit dat die game alsnog zijn opwachting zal maken in de collectie in de komende maanden.

 1. crew Redacteur -    2172 XP
  aarjen116's avatar

  Ben.benieuwd wat ervoor in de plaats komt. En Mirror’s Edge, leuke game, maar laat ik ‘m nou net 2 dagen geleden gekocht hebben bij de Steam Summer Sales…

 2.    1060 XP
  megafire777's avatar

  mmmm kan niet wachten

 3. Anoniem -   
  Naam…'s avatar

  @aarjen116: mirrors edge is bad Ass. Kan niet wachten op de volgende!

 4. crew Redacteur -    2172 XP
  aarjen116's avatar

  @Naam…: Ik geniet ook erg van die game. En deel 2 wordt vast geweldig. Maar het zou alleen zonde zijn als ik m straks dubbel heb.

 5.    4537 XP
  ps3dennis's avatar

  Dat zal tijd worden, ik had de games namelijk al.

  (RUMOR) – PS4 launching November 13th, Xbox One November 27th

 6. Anoniem -   
  Tim's avatar

  Gewoon de games activeren voordat ze verdwijnen, kan je ze altijd gratis downloaden.

 7.    103 XP
  xleukx's avatar

  Beter ze vervangen de 1 uurmtrials ook want ze zijn echt oud

 8.    504 XP
  Dreamingman's avatar

  @xleukx: Die een uur trial’s vind ik de grootste onzin die er maar bestaat. Eerst gewoon de volledige gig’s gaan binnen slurpen. En daarna even een uurtje gamen en dan is je tijd weer voorbij en kun je de game weer verwijderen of kopen. Maar 1x gebruik gemaakt van die trials daarna nooit meer. Vind het gewoon de moeite niet om zoveel tijd kwijt te zijn aan het downloaden. En dan maar een uurtje te kunnen spelen.

 9.    88 XP
  Downtrust's avatar

  @Dreamingman: Je kan het eerder zien als grote demo’s om dan te kijken of je het spel wilt kopen of niet. Als je het dan koopt kan je meteen weer verder gamen zonder weer iets te downloaden. Maar ik ga er wel mee akkoord dat ze die wel eens mogen verversen!

  Ontopic: Meestal zijn die games die een jaar er in blijven van Sony zelf dus het zullen wel weer toppers zijn!

 10.    2055 XP
  da_teamkilla's avatar

  Heb ze gelukkig al een tijdje terug binnengehaald voor het geval ik ooit een vita koop 😛