De Instant Game Collection voor PlayStation Plus abonnees wordt maandelijks van een update voorzien. Zo verdwijnen er iedere maand een aantal games, zodat deze plaats kunnen maken voor een stel nieuwe games. Toch bestaat het totale aanbod aan games in deze collectie uit meer dan alleen de titels die maandelijks gewisseld worden.

Dit zijn first party games die er ongeveer een jaar in staan en zo heeft Sony enige tijd terug de PlayStation 3 titels die er al sinds de lancering van de Instant Game Collection in stonden gewisseld voor nieuwe titels. Hetzelfde zal gaan gebeuren met de PlayStation Vita sectie van het PlayStation Plus aanbod, zo blijkt uit een reactie op het PlayStation Blog.

Op het PlayStation Blog heeft Chris Howe (PS Store Content Manager) aangegeven dat de games Uncharted: Golden Abyss en Gravity Rush in november uit de Instant Game Collection zullen verdwijnen. Hiervoor zullen natuurlijk nieuwe games in de plaats komen die weer langdurig beschikbaar zullen zijn naast de games die maandelijks gewisseld worden.

“Those Vita games will be replaced in November.”

Verder werd er ook nog even gereageerd op anderen die suggesties deden en dit leverde weer nieuwe informatie op. Het wachten op GTA IV zal lang duren, Dead Space 2 is al geweest, Mirror’s Edge is een interessante game en Tomb Raider zal niet voor kerst eind dit jaar verschijnen in de Instant Game Collection. Verder heeft het PlayStation Plus team naar SSX gekeken, maar het is ze niet gelukt. Dat sluit overigens niet uit dat die game alsnog zijn opwachting zal maken in de collectie in de komende maanden.