Op het blog van PlayStation zijn wat nieuwe details naar buiten gekomen over Lightning Returns: Final Fantasy XIII en dan met name over het batlle systeem. Zo zul je in sommige gevechten secties van vijanden kunnen vernietigen en niet alleen zul je ze zo verzwakken, maar op die manier krijg je ook andere items als beloning wanneer je het gevecht succesvol hebt afgesloten.

Daarnaast is er ook een nieuw systeem voor het counteren tijdens een gevecht. Als de timing perfect is bij het verdedigen van een aanval dan kun jij vervolgens een zware klap uitdelen die de vijand laat wankelen. Het is echter wel aan jou om te bepalen wanneer het handig is om deze aanval te gebruiken, want het haalt veel weg bij je ATB gauge en is alleen effectief tegen fysieke aanvallen en niet tegen magische.

Tevens zal er een link zijn tussen Final Fantasy XIV: A Realm Reborn en deze game door kostuums die je terugziet. Square Enix heeft verder nog een nieuwe en zeer fraaie trailer vrijgegeven die je hierboven kunt bekijken.