Nieuwe trailer en details Lightning Returns: Final Fantasy XIII

Op het blog van PlayStation zijn wat nieuwe details naar buiten gekomen over Lightning Returns: Final Fantasy XIII en dan met name over het batlle systeem. Zo zul je in sommige gevechten secties van vijanden kunnen vernietigen en niet alleen zul je ze zo verzwakken, maar op die manier krijg je ook andere items als beloning wanneer je het gevecht succesvol hebt afgesloten.

Daarnaast is er ook een nieuw systeem voor het counteren tijdens een gevecht. Als de timing perfect is bij het verdedigen van een aanval dan kun jij vervolgens een zware klap uitdelen die de vijand laat wankelen. Het is echter wel aan jou om te bepalen wanneer het handig is om deze aanval te gebruiken, want het haalt veel weg bij je ATB gauge en is alleen effectief tegen fysieke aanvallen en niet tegen magische.

Tevens zal er een link zijn tussen Final Fantasy XIV: A Realm Reborn en deze game door kostuums die je terugziet. Square Enix heeft verder nog een nieuwe en zeer fraaie trailer vrijgegeven die je hierboven kunt bekijken.

Boxshot Lightning Returns: Final Fantasy XIII

Lightning Returns: Final Fantasy XIII

Releasedatum:
14-02-2014
Genre:
Role Playing Game
Uitgever:
Square Enix
Ontwikkelaar:
 1. Anoniem -   
  Naam…'s avatar

  Ik wacht lekker op de mmorpg op de ps4 :o.

  Zolamg de gameplay niet turn based is dan ben ik bereid het spel te halen.

 2.    5494 XP
  7th-son's avatar

  @Naam…: volgens mij is dit deel ook niet turn based

  je krijgt welliswaar encounters, zoals met veel turn based games zeg maar
  maar de battles lijken meer op die van ni no kuni, waar je zodra je een encounter hebt, je zelf vrij kunt lopen in een soort van arena, en dan kunt bepalen wat je gaat doen

  ik zal nog eens gaan zoeken naar hoe dit battlesysteem werkt, want ik moet zeggen dat dit deel er dan weer wel leuk uit ziet!

  en als je niet van turn based houd, zou ik ook wachten op FFXIV, al is dat wat meer actie zeg maar

 3.    662 XP
  PSknul's avatar

  @Naam…: Final Fantasy zonder turned base RPG is imho 3x niks.