http://farm3.static.flickr.com/2763/4112996704_529418e9e5.jpg

De mensen die dachten ook van de andere TV-sites te kunnen genieten op de PS3, naast NOS-Video, komen van een koude kermis thuis. De beveiliging van deze feature is namelijk dermate scherp dat je er met een Proxy of VPN niet doorheen zal komen. Er wordt namelijk zelfs gekeken naar het land van waar de PS3 gekocht is, zo meldde de BBC ons. BBC stelt onder andere de iPlayer voor de PS3 beschikbaar in Engeland.

Op zich is het best schokkend dat Sony zelfs offline kan zien in welk land je de PS3 gekocht hebt, in de toekomst kan dit bijvoorbeeld gebruikt worden om toegang tot buitenlandse PlayStation Stores te blokkeren. Ook betekent dit dat ze een API hebben waarmee ze de console-ID (serienummer) kunnen opvragen, en hier ook op kunnen bannen. Laten we hopen dat Sony alleen niet zo ver gaat en ze het enkel voor de TV-player blijven gebruiken. Mocht je overigens geen Nederlandse PS3 hebben, dan kun je dus straks ook niet genieten van NOS-Video.

The serial number, CECH-XXX3, where the “3” indicates a UK model are able to use the iPlayer. Only UK models get the iPlayer icon, meaning that if you purchased your PS3 abroad or through a retailer that imported non-UK models then you won’t get an iPlayer icon.