Het gaat hard met de reserveringen voor de PlayStation 4. Zo neemt Amazon bijvoorbeeld helemaal niets meer aan omdat ze simpelweg door hun kunstmatige voorraad heen zijn en ook met de Xbox One lijkt het lekker te gaan. Exacte aantallen van de huidige reserveringen hebben we niet, maar als we Yves Guillemot (Ubisoft CEO) moeten geloven is het extreem succesvol.

Tijdens de aandeelhoudersvergadering gaf Guillemot op basis van informatie vanuit de retail aan dat bij sommige retailers het aantal reserveringen voor de next-gen consoles twee keer zo hoog ligt in vergelijking met het aantal reserveringen dat aan de orde was voor de lancering van de huidige generatie consoles.

Sterker nog, retailers krijgen meer reserveringen dan ze ooit gezien hebben en vervolgens gaf een andere vertegenwoordiger van Ubisoft aan dat de installed base rond kerst twee keer zo groot zal zijn als destijds met de current-gen het geval was.

“Some retailers, not all of them, are saying pre-orders two times than what they saw in the last generation launch. They’re getting more pre-orders than what they saw before.”