Sony heeft een presentatie over zijn hardware en software producten en daar staat iets heel interessants op. Op slide 39 (pagina 20 van het document) van deze presentatie staat namelijk dat het PlayStation Network (PSN) een zogenaamde ‘subscription’ service zal krijgen.

Doordat de presentatie is vrijgegeven, willen we natuurlijk ook wel weten wat dit gaat inhouden. Niemand minder dan Kaz Hirai van Sony Computer Entertainment (SCE) heeft tegenover VG247.com laten weten dat het gamen via het PSN gratis blijft, maar dat ze bezig zijn met deze betaalde subscription service om extra’s aan te bieden. Denk hierbij maar eens aan premium content en services.

“SCE will further increase sales by offering users new entertainment through the combination of hardware, software, peripheral and PlayStation Network. Especially in the online area, we are studying the possibility of introducing a subscription model, offering premium content and services, in addition to the current free services.”

Verder wordt er in het tweede kwartaal van 2010 een ‘non-game software development kit’ vrijgegeven, dus dat gaat betekenen dat er meer software en features in de toekomst door derden kan worden ontwikkeld. We houden jullie op de hoogte als we meer weten van de subscription service of ander nieuws.