Door de jaren heen voorafgaand aan de aankondiging van een nieuwe Assassin’s Creed game gingen de wildste geruchten rond over de setting. Zo is het feodale Japan evenals de Tweede Wereldoorlog zeer vaak voorbij gekomen, net zoals het heden. Toch is Ubisoft altijd in het verre verleden blijven hangen totdat Assassin’s Creed III verscheen wat een stuk recenter in de geschiedenis was, maar alsnog lang geleden.

Assassin’s Creed IV: Black Flag speelt zich iets voor het derde deel af en waar en wanneer het vijfde deel zich gaat afspelen is afwachten. Het heden zou een zeer interessante mogelijkheid zijn en uit een reactie van de belangrijkste schrijver voor de franchise, Darby McDevitt, blijkt dat dat idee niet van tafel is.

“there’s always a chance, but one of the biggest draws of the series is the historical ‘tourism.'”

Afgaande op zijn reactie lijkt het wel zo te zijn dat een Assassin’s Creed die zich in het heden afspeelt nog wel even op zich kan laten wachten. Er zijn immers zoveel toffe periodes in de geschiedenis geweest die interessant kunnen zijn voor Assassin’s Creed. Zo is Devitt erg positief over een Assassin’s Creed deel in Japan.

“I think the Shogunate is in a cool era, but it’s not up to one person, and whatever we do, we’ll make it cool,”