De modus die de afgelopen jaren veel in opmars is geweest in de FIFA franchise is ongetwijfeld Ultimate Team. In deze modus draait het er om dat je munten verzamelt, pakjes koopt en handelt, om vervolgens jouw ultieme team te creëren.

Ieder jaar opnieuw kijkt men uit naar de waardes van spelers (de gegeven waardes in de screenshots zijn nog niet de uiteindelijke) en wat er allemaal wordt toegevoegd aan deze modus. Vandaag zijn dan ook de eerste details en screenshots naar buiten gebracht door EA Sports. Een eerste detail dat is vrijgegeven is een oude bekende, want de single matches zullen terugkomen in Ultimate Team. Men heeft het hele jaar geklaagd over het feit dat deze weg waren, maar gelukkig zullen ze hun intrede maken in de volgende FIFA. Tevens zullen de divisies van vijf naar tien worden uitgebreid.

De meest interessante nieuwe toevoeging is ongetwijfeld het uitgebreide chemistry gebeuren. Zo zullen de formatie(kaarten) verdwijnen en kan je spelers voorzien van attributen. Zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om je spits een ‘Attacking Chemistry Style’ te geven, zodat hij doelgerichter is dan wanneer hij dit niet heeft. Uiteraard hebben de attributen die jij toepast invloed op je gehele team, hou het dus gebalanceerd!

De transfermarkt zal ook anders worden in FIFA 14. Zo zal het voor het eerst mogelijk zijn om spelers op naam te zoeken en zullen spelers die je via de markt hebt aangeschaft tien wedstrijden nodig hebben om geheel ‘loyaal’ voor je te zijn en optimaal te presteren. Spelers die je uit pakjes haalt zullen gelijk loyaal zijn aan je, waardoor het dus interessanter zal worden om pakjes aan te schaffen.

Als laatste nieuwtje is bekend gemaakt dat het ook mogelijk zal zijn om zelf, vanuit je basisscherm, je team te voorzien van eigen tenue nummers en kan je instellen wie de corners, vrije trappen en inworpen nemen.

Een hele lading details met zeer zeker enkele interessante toevoegingen. We verwachten binnenkort natuurlijk nog meer informatie en wellicht zal er ook nog wel een trailer verschijnen. Wat vinden jullie tot nu toe van deze toevoegingen en wat willen jullie nog graag zien? Laat het ons hieronder weten!