Sinds de lancering van de PlayStation Vita is het geregeld erg moeizaam gegaan met de verkopen. Zo nu en dan zagen we een boost in hardware sales en dat was voornamelijk in Japan, aangezien Westerse cijfers niet bekend zijn. Het gebrek aan een continue stroom toppers speelt vanzelfsprekend ook een rol evenals de prijs.

Dit najaar ziet er met Killzone: Mercenary, Tearaway en meer desondanks erg netjes uit en er bestaat een kans dat Sony de prijs omlaag gaat gooien. Bij de jaarlijkse vergadering heeft Sony namelijk gehint naar een prijsverlaging en wel met de volgende uitspraak.

“For PlayStation Vita, we aim to secure sales and profit growth through various hardware sales initiatives and the release of compelling software titles.”

De hint zit hem in de ‘hardware sales initiatives’, wat suggereert dat Sony de verkopen wil gaan boosten en met de Gamescom op komst is het een kwestie van tijd alvorens de prijsverlaging wordt aangekondigd. Bovendien is de handheld begin dit jaar in Japan al in prijs omlaag gegaan.