Het begint met elk bericht over deze game steeds waziger te worden wat nu de daadwerkelijke status is van The Last Guardian. Zo werd door Jack Tretton op de E3 aangegeven dat de game in de ijskast was gezet en later werd gemeld dat de game nog steeds bestond, maar concreet ging men verder niet op de game in.

Het lijkt er nu echter op dat de game nog gewoon in ontwikkeling is. Het begint zo langzamerhand wel eens tijd te worden dat Sony echt transparant wordt over The Last Guardian. In ieder geval, het laatste nieuws komt uit een bericht van Polygon, waarin er gesproken is met Gavin Moore, ontwikkelaar bij Sony Japan.

Op dit moment zijn er meerdere games in de maak. Zo is Puppeteer in ontwikkeling, Knack, The Last Guardian en de man achter Gravity Rush is ook met een nieuwe game bezig, zo stelt Gavin.

“Knack is being done in that studio, The Last Guardian is still being done in that studio, [Gravity Rush creator Keiichiro] Toyama-san is doing his next one.”

Hopelijk gaan we snel weer eens wat zien van The Last Guardian dat ongetwijfeld inmiddels een game is geworden die bestemd is voor de PlayStation 4.