Sommige games kennen even een piek qua spelers om daarna vrij snel af te zakken, maar er zijn ook games die jarenlang een continue goede hoeveelheid spelers hebben. Goede voorbeelden hiervan zijn natuurlijk Call of Duty en Battlefield. Het blijkt echter dat ook Gran Turismo 5 ruim twee jaar na de release nog behoorlijk populair is.

De Noord-Amerikaanse Gran Turismo producer Taku Imasaki heeft in een video-interview aangegeven dat er dagelijks meer dan 100.000 mensen inloggen op het PlayStation Network om Gran Turismo 5 te spelen. Dat is een behoorlijk fors aantal, maar dat heeft natuurlijk ook te maken met het feit dat Gran Turismo 5 niet een game is die je in enkele dagen uitspeelt.

Verder gaf Imasaki nog aan dat Polyphony Digital goed luistert naar wat fans melden op fora, via Twitter en meer. Dit nemen ze erg serieus en gebruiken ze om de nieuwe delen in de serie vanzelfsprekend nog beter te maken.

“Ever since GT5 came out, we hear a lot, like on forums, and our creator of the game, Yamauchi-san, he tweets.

He gets like a thousand tweets every day from people saying ‘you should do this or put this car in’. We pay a lot of attention to that stuff and take it really seriously.”