http://www.psx-sense.nl/images/file/img_51eec2d1303f0.jpg

Oververhitting was de boosdoener van de huidige generatie, zowel de PS3 als de Xbox 360 kampte beide met dit probleem en het zorgde voor veel dode consoles. Oververhitting is op zich af en toe geen probleem, maar wanneer dit langdurig gebeurd kan het nare gevolgen hebben voor de hardware. De FCC heeft onlangs de PS4 goedgekeurd voor de verkoop als consumentenelektronica in Amerika en tijdens deze keuring is het één en ander bekend geworden.

Zo is in het rapport duidelijk geworden dat de PS4 opereert met temperaturen tussen de 5 en 35 graden Celsius. Dit is ontzettend koel als je het vergelijkt met de 45-55 graden van de PS3, temperaturen boven de 60 verhogen de kans van een YLOD op een PS3. Dit zou dus betekenen dat oververhitting op de PS4 geen enkel probleem zal zijn, ondanks het feit dat de console vele malen kleiner is dan de launch PS3.

Qua gewicht zien we ook een enorm verschil, de launch PS3 woog bijvoorbeeld 7kg en de PS4 weegt slechts 2.8kg. Het laatste PS3-model, de PS3 Ultra Slim weegt 2.1kg, dus de PS4 is iets zwaarder dan deze.

Deze cijfers geven ons toch wel een goede indruk en het lijkt erop dat Sony alle zaken goed op orde heeft. De PS4 zal in elkaar worden gezet in zowel China als Japan, dit is opvallend aangezien men al een tijdje het werk uitbesteed in China, tot ergernis van de Japanners. Hiermee wordt dus de Japanse economie ook nog eens positief beïnvloed.

Een lagere temperatuur is ook erg handig voor als je geen kachel wilt in je huiskamer. De PS3 zorgde bij menig gamer ervoor dat de kamer flink verwarmd werd, vooral in kleine ruimtes krijg je daar snel mee te maken. Als je dan ook nog een Plasma TV of projector hebt zit je al gauw in een sauna, vooral met het zomerse weer.