http://www.psx-sense.nl/images/file/img_51ef03b79278f.jpg

De pre-orders van ‘Call of Duty: Ghosts’ voor de PS4 en Xbox One zijn met elkaar vergeleken en daaruit zijn enkele interessante cijfers gekomen. Zo zien we dat de game voorheen ruim 20% meer voorbesteld was voor de PS4 in tegenstelling tot de Xbox One. Op de PS4 was de game ruim 41.600 keer voorbesteld en op de Xbox One 34.700 keer.

Het aanpassen van enkele policies door Microsoft, zoals het niet langer blokkeren van tweedehands games, heeft alleen voor een verandering gezorgd. Afgelopen week bijvoorbeeld is de game maar liefst 6791 keer voorbesteld op de Xbox One in vergelijking met een kleinere 3507 voor de PS4. Dit zou betekenen dat het veranderen van Microsoft’s ideeën over een next-gen console een positieve invloed gehad heeft op de verkoopaantallen.

Uiteraard staat de PS4 nog steeds voor, maar totdat beide consoles in de winkels liggen kan er nog van alles gebeuren. De Xbox One heeft vooral een voordeel met Call of Duty dat ze downloadbare content eerder kunnen aanbieden dankzij een timed-exclusive DLC deal met Activision.

De Xbox is altijd al favoriet geweest als het om Call of Duty gaat, het is afwachten of dit straks ook weer met Ghosts het geval is. De game komt uiteindelijk ook uit op PC, PS3, Xbox 360 en wellicht ook de Wii U op 5 november.