Steeds vaker komt het voor dat er films worden gemaakt op basis van games. Ook komt het voor dat er van games waarvan je het het minste verwacht nog films worden gemaakt en vandaag is er een gerucht verschenen die tot die categorie behoort. Sony zou namelijk bezig zijn met een Gran Turismo film.

De website TheWrap meldt dat Sony ook een eigen ‘snelle auto’ filmfranchise wilt hebben, net zoals partijen als Universal, DreamWorks en Legendary dat hebben. Dan is het gemakkelijk om naar de best verkopende first party racefranchise, Gran Turismo, te kijken.

Mike De Luca en Dana Brunetti zijn aangetrokken om het project in goede banen te leiden. Deze twee namen zijn niet geheel onbekend, want dit duo is ook de producer van ‘Fifty Shades of Grey’, een film gebaseerd op het welbekende boek waarvan elke vrouw vorig jaar helemaal wild werd.

Wel zal Sony er een goed toeziend oog op houden met Elizabeth Cantillon, DeVon Franklin en Hannah Minghella, drie Sony executives. Wat we verder mogen verwachten – als dit gerucht überhaupt op waarheid berust is – is nog onduidelijk. Een idee voor de film zou in ieder geval het leven van Lucas Ordóñez kunnen zijn. De jongeman die zichzelf van gamer via de GT Academy opgewerkt heeft tot een bekende naam in de racescene.