Sony introduceerde enige tijd na de lancering van de PlayStation 3 de trophies die als tegenhanger van de Xbox Live Achievements moesten gelden en deze trophies zagen we ook terug op de PlayStation Vita. Dat de PlayStation 4 ook trophies gaat krijgen is vrij vanzelfsprekend, maar we hebben nu min of meer bevestiging dat de structuur ongewijzigd zal blijven.

Eerder vandaag kon je al nieuwe PlayStation 4 interface screenshots zien en op één van deze screenshots werden de trophies van Knack afgebeeld. Hierop is te zien dat er nog steeds een viertal trophies zijn; brons, zilver, goud en platinum. Echt een verandering hadden we niet verwacht, aangezien het systeem prima werkt, maar bij dezen is er ook een bevestiging.

Verder lezen we op de screenshot nog een ander interessant aspect af en dat is dat er een in-game gift is ontvangen van een vriend. Iets wat we kennen van de PlayStation Vita applicatie Near. Hoe uitgebreid dit zal zijn en of het lijkt op Near is nog even afwachten, aangezien Sony hier nog niet op in is gegaan.